Local

Grupare care se ocupa cu traficul de substanțe interzise, destructurată la Iași – FOTO/ UPDATE

Publicat: 23 ian. 2022
Grupare care se ocupa cu traficul de substanțe interzise, destructurată la Iași

La data de 22.01.2022, procurorii ieșeni au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 7 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni, fără drept, cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

UPDATE:

„Instanţa admite propunerea privindu-i pe inculpaţii Enache Nicu Cătălin, Enache Irina, Anca Saul, Munteanu Robert Costel şi Zavache Marius. Dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaţilor, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. Respinge propunerea de arestare preventivă formulată în privinţa inculpaţilor Avădănii Roxana Antonela şi Axinte Ionel. Ia faţă de aceştia măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile”, au afirmat duminică, 23 ianuarie 2022, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna august 2021, pe raza municipiului Iași a acționat un grup infracțional organizat, specializat în procurarea de substanțe psihoactive din vestul Europei, care ulterior erau introduse în România și comercializate pe piața ilicită din municipiul Iași.

La data de 22.01.2022, procurorii ieșeni împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate diferite cantități de substanțe psihoactive, sume de bani provenite din săvârșirea de infracțiuni, arme albe (cuțite, săbii), cântare electronice, precum și alte materiale care sunt considerate mijloace de probă și au deservit la desfășurarea activității infracționale.

În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie a fi prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul Acțiuni Speciale și Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică și de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute în codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 
Comentarii
Adauga un comentariu