Local

Grupare infracțională organizată, destructurată la Iași de Revelion – GALERIE FOTO/ VIDEO/ UPDATE

Publicat: 01 ian. 2022
6 persoane au fost conduse la audieri

În noaptea de Revelion, în jurul orei 05.00, oamenii legii au desfășurat o acțiune de amploare, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, ce ar fi specializată în traficul internațional cu droguri, cocaină și cannabis, via Olanda-Germania-România, Iași.

UPDATE: La început de an, Tribunalul Iaşi a admis în parte propunerea de arestare formulată de oamenii legii.

„Instanţa admite în parte propunerea formulată de Ministerul Public. Dispune arestarea preventivă a inculpatilor Valer Zoicaş. cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, introducere în ţară, fără drept, de droguri risc şi droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc, Paul Pintilie, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, introducere în ţară, fără drept, de droguri risc şi droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc, şi Emanuel Baltag, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, introducere în ţară, fără drept, de droguri risc şi trafic de droguri de risc, pentru o perioadă de 30 de zile. Respinge propunerea formulată de Ministerul Public faţă de inculpaţii Mircea Cioabă şi Severian Lungu. Ia faţă de aceşti 2 inculpaţi măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile”, au afirmat judecătorii ieşeni.

Conform anchetatorilor, în această cauză sunt vizaţi atât cei 5, cât şi alţi suspecţi (Baltag Trixi Nobert, Hobincă Ionela Veronica, Tâmpu Ştefan Adrian şi Panduru Bogdan Marian). De remarcat este faptul că decizia luată de magistraţii ieşeni în cazul celor 5 a fost contestată deja de 3 dintre inculpaţi, respectiv de cei care au fost arestaţi preventiv.

Astfel, a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant delict, fiind depistate două persoane, care ar fi venit din Germania și ar fi avut asupra lor substanțe susceptibile a fi droguri de risc și de mare risc, respectiv aproximativ 600 grame de substanțe susceptibile a fi cocaină și 176 grame de substanțe susceptibile a fi cannabis.

Acțiunea a fost urmată de efectuarea a 14 percheziții domiciliare, în județul Iași, la persoane bănuite că fac parte din grupul infracțional și care s-ar fi ocupat cu distribuirea drogurilor în județul Iași și în județele limitrofe.

De asemenea, au fost puse în executare 4 mandate de aducere, emise de procurorii din Iași.

În urma celor 14 percheziții domiciliare, au fost ridicate 400 de grame de substanțe susceptibile a fi cannabis, 4 grindere, o instalație pentru înființarea culturilor de cannabis indoor, precum și 5.000 de euro, 10.000 de lei, 500 de lire, un pistol cu gaz lacrimogen, cu 38 de cartușe, 18 telefoane mobile, 2 laptopuri și înscrisuri.

6 persoane au fost conduse la audieri.

Anchetatorul care instrumentează cauza a dispus începerea urmăririi penale, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, introducere în țară de droguri de risc și deținere în vederea consumului propriu de droguri, urmând a dispune, în urma audierilor, măsurile procesuale care se impun.
Comentarii
 • Cio zis ei, cîs jmekeri So jmekerii, cî garda stă și doarni. Sau cî be. Iaca boola cî garda io ars și lio zis la mulți ani băieți, da di pușcărie. Hai cați fost gogîldăi fraieri cî vo ars di nu știți cii cu voi

 • Nici un fel de problemă… Degeaba muncesc ăștia… Superbii,inegalabilii, inteligenții noștri judecători vor considera că acești infractori Nu prezintă pericol public și le vor da drumul până de Bobotează…că pentru asta merita animalele astea pensii speciale…

 • o sa scape toti in libertati

  in rumania intri la bulau doar daca iti vezi de treaba ta

  asa e tara

  bravo

  bun

  2022

  super taraa super uameni

 • E greu ,dar dacă vrei,găsești și acul în carul de fân.Iar,dacă îl găsești de 2-3 ori, cei vinovați ar renunța să mai insiste la acest obicei care le face rău multor oameni,unii tineri, care nu știu in ce se bagă.Justiția trebuie să fie mai aspră.În această speță nu trebuie să fie clauze sau excepții.Dacă acestea apar,există suspiciunea că justiția este implicată sau,mai rău,încurajează
  traficul de droguri!…

 • Respect oamenilor “invizibili” pe care nu ii cunoastem si nici nu ii vom cunoaste vreodata ca ei sunt la datorie indiferent de ora zi sau sarbatoare.

Adauga un comentariu