Actualitate

Grupare mafiota monitorizata de SRI, in cadrul CFR Iasi! Toti au cazut in urma interceptarilor!

Publicat: 20 iun. 2016
1

@ Mai multi sefuleti din cadrul regionalei CFR Calatori Iasi au fost monitorizati timp de cateva luni de SRI, pe motiv ca erau bagati pana in gat intr-o retea de crima organizata @  Costel Tuiu, sef de tura comanda personal din cadrul CFR Calatori, este considerat seful retelei @ Procurorii au finalizat dosarul

La finalul saptamanii trecute, procurorii ieseni au finalizat un dosar in care mai multi sefi din cadrul CFR Calatori Iasi au fost pusi sub acuzare pentru comiterea unor fapte specifice crimei organizate, dar si a unor fapte de coruptie. Este vorba de Florin Lazar, Vasile Bulbuc si Costel Tuiu. Cei trei au fost ridicati de mascatii din trupele speciale ale Politiei in septembrie 2011, intr-un dosar instrumentat de procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunii de Crima Organizata si Terorism (DIICOT).

La vremea respectiva, procurorii sustineau ca au destructurat o retea organizata specializata in traficul de tigari din Republica Moldova in Romania, retea din care faceau parte 12 angajati ai CFR Iasi. De la impiegati sau mecanici de locomotiva, tigarile ajungeau la sefii de tura sau ale diferitelor servicii din cadrul CFR. Atunci au fost efectuate mai multe perchezitii in cautarea tigarilor ascunse de sefi din cadrul regionalei CFR si de subordonatii lor.

Au fost efectuate 26 de perchezitii, in diferite zone ale Iasului. Dintre acestea, sase au avut loc in birourile si halele de la CFR Iasi. Au fost cerute mandate de arestare preventiva pentru cinci dintre membrii retelei, insa judecatorii au refuzat atunci sa emita astfel de mandate. Pe lista celor dusi in fata instantei se numara: Costel Tuiu, considerat liderul retelei, Gelu Aniculaesei, Petronela Holera, Galina Vidrascu si Victor Rusu.

Cum functiona reteaua

Reteaua avea un sistem destul de simplu de functionare: mecanicii de locomotiva, impiegatii, sefii de tura, controlorii se ocupau de introducerea tigarilor in tara din Republica Moldova, iar alte persoane se ocupau de comercializarea lor. S-a format o adevarata retea de vanzatori ambulanti, din mana in mana, prin intermediul careia s-ar fi produs sume de ordinul sutelor de mii de lei.

Informatia potrivit careia mai multi angajati de la CFR Iasi se ocupa cu traficul de tigari a ajuns la urechile procurorilor la inceputul anului 2011. Au inceput imediat verificarile si monitorizarile celor suspectati de comiterea unei asemenea infractiuni. Pentru gasirea unor probe suficiente, s-a apelat si la ajutorul serviciilor secrete, care au intrat pe fir si au inceput sa asculte telefoanele si sa faca monitorizari operative. In cele din urma, anchetatorii au stabilit ca, din retea faceau parte 12 angajati de la CFR Iasi. Lucrand de multi ani in cadrul companiei de transport, ei stiau bine reteta de produs bani din comercializarea tigarilor aduse de peste Prut. Le cumparau de acolo, le ascundeau in diferite compartimente special amenajate in tren si le introduceau in tara.

„In urma anchetei efectuate a reiesit ca, tigarile erau ascunse in trenul care circula pe ruta Ungheni – Iasi. Unii dintre cei cercetati in dosar au avut o atitudine de recunoastere, altii au declarat ca sunt nevinovati”, au precizat procurorii. Tigarile erau comercializate atat prin intermediul diferitelor magazine din Iasi, cat si cu ajutorul vanzatorilor ambulanti. Costel Tuiu, sef de tura comanda personal din cadrul CFR Calatori, era cel care avea grija ca toate lucrurile sa mearga bine. Se putea trece cu ele in Romania doar atunci cand erau la lucru anumiti politisti de frontiera si vamesi care aveau grija sa controleze trenul.

Un alt pion al retelei, acuzat ca ar fi obtinut bani din comercializarea tigarilor, este Vasile Bulbuc, seful serviciului asistenta clienti si inspectie. Si acesta a fost ridicat de mascati in septembrie 2011. Gelu Aniculaesei, impiegat, era mana dreapta a lui Costel Tuiu. El se ocupa de caratul tigarilor si depozitarea lor, pentru a fi date mai departe catre Petronela Holera sau Galina Vidrascu.

Comentarii
  • Domnilor ati uitat de cine tolera aceste fate. Da este directorul Axinia care nu se mai satura de luat bani de la sefii de tren si de pe angajarile pe care le face in ultimul timp. Un excroc care este tinut in brate de PSD mai nou (pina anul trecut de PDL).

  • ADIO AMENZI: Detectoare Radar pt Noile RADARE de la 550 LEI!

    SUPER-REDUCERI 20% in Iunie 2016! Stoc LIMITAT!

    Noi, Sigilate, Garantie! Detalii pe AntiRadare.Ro

Adauga un comentariu