Eveniment-Social

Grupul de consilieri județeni PMP Iași continuă să susțină comunitățile locale!

Publicat: 16 apr. 2021
Instituţia Prefectului judeţului Iaşi are şi un secretar general, pe lângă prefect şi cei 2 subprefecţi

Grupul consilierilor judeţeni PMP continuă să susţină comunităţile locale după ce acesta şi-a arătat intenţia de a vota, în cadrul şedinţei de CJ care urmează să aibă loc în cursul zilei de vineri, 16 aprilie 2021, un proiect prin care se prevede repartizarea a 27 de milioane de lei către unităţile teritorial-administrative din judeţul Iași. De alfel, întrega sumă reprezintă 6% din impozitul de venit estimat a fi încasat la bugetul de stat.

Conform postarii realizate de Marian Uscatu, consilier judeţean PMP, banii sunt alocaţi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală dar şi pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală:

În ședința de îndată de astăzi, grupul nostru va vota pentru repartizarea a 27 milioane de lei către unitățile teritorial – administrative din Județul Iași. Suma este corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat în anul 2021.
🏗 Banii vor fi alocați pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile teritorial – administrative din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din venituri proprii și din sumele defalcate pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.
🙋‍♂️ În urma dezbaterii organizate de PMP în legătură cu bugetul Județului Iași, mai mulți aleși locali ne-au solicitat ajutorul pentru susținerea activității serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor. Din acest motiv, un milion de lei din suma totală menționată va fi direcționată către acest tip de cheltuieli.
🍏 Săptămâna viitoare urmează votarea bugetului pentru anul în curs. Ca și în anii trecuți, grupul de consilieri județeni PMP va propune mai multe proiecte care să ajute la bunăstarea și sănătatea ieșenilor. se arată în postarea publicată pe o reţea de socializare.

Din grupul de consilier judeţeni PMP fac parte Radu Ursanu, Adrian Acostoaiei și Marian Uscatu.

Comentarii
Adauga un comentariu