Securitate

Grupul de hackeri Anonymous publica date furate de la departamentele de politie din S.U.A.

Publicat: 09 aug. 2011
Grupul de hackeri Anonymous si LulzSec au publicat informatii sustrase de la departamentele de politie din mediul rural din S.U.A., ca o forma de razbunare pentru recentele actiuni de aplicare a legii.
Membrii grupului au postat un fisier de 7Gb in weekend, care contine detalii privind cardurile de credit, numerele de securitate sociala, precum si alte date furate de la mai mult de 70 departamente de politie din S.U.A.Datele postate includ, de asemenea, detalii privind persoane care au oferit informatii despre anumite infractiuni politiei. Multi dintre cei de pe lista au solicitat anonimatul, de teama unor represalii.

Saptamana trecuta, hackerii sustineau ca au furat 10Gb de informatii confidentiale de pe site-urile web ale politiei.

Site-urile web ar fi fost gazduite de acelasi server si includ cele ale birourilor serifilor si administratiilor locale din mai multe regiuni.

Postand aceste date online, hackerii au sustinut ca actioneaza ca razbunare pentru recenta arestare a mai multor membri din S.U.A. si Marea Britanie, potrivit Telegraph.

Hackerii au spus, de asemenea, ca spera ca dezvaluirea acestor informatii sa arate „natura corupta a organelor de aplicare a legii”, precum si sa perturbe si sa saboteze capacitatea acestora de a comunica.

O ancheta internationala vizand Anonymous si LulzSec a condus deja la 16 arestari in S.U.A., patru in Olanda si noua in Marea Britanie, incluzand membrii LulzSec, „Tflow” si „Topiary”.

Cea mai recenta arestare din Marea Britanie a fost cea a lui Jake Davis, care a fost eliberat pe cautiune dupa ce a aparut in fata Magistrate’s Court din Westminster saptamana trecuta. Davis, presupus a fi „Topiary”, va aparea din nou in fata instantei la data de 30 august, confruntandu-se cu cinci acuzatii de hacking.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit