Sport

Guardiola dezminte ca ar prelua nationala Braziliei

Publicat: 17 aug. 2012
1

Agentul antrenorului spaniol Pep Guardiola, Josep Maria Orobitg, a negat ca tehnicianul ar fi fost contactat sa pregateasca echipa de fotbal a Braziliei, relateaza EFE, care aminteste zvonurile ce au circulat în ultimele saptamâni.
„Nu a existat niciodata vreun contract cu Confederatia braziliana de fotbal (CBF)”, a declarat Orobitg într-un interviu publicat vineri de ziarul brazilian de sport Lance.
Conform agentului, Guardiola i-a dat „instructiuni sa nu negocieze cu nimeni”, fiindca doreste doar „sa se odihneasca” dupa cei patru ani în care a pregatit-o pe FC Barcelona.
Guardiola „traieste la New York, e fericit cu sotia si cu copiii sai, care sunt deja înscrisi la scoala”, a afirmat agentul, care a dezmintit categoric orice posibilitate ca tehnicianul sa antreneze Brazilia sau vreo alta nationala. El a recunoscut ca Guardiola a respins o oferta de a pregati echipa Rusiei.
Potrivit lui Orobitg, Guardiola prefera fotbalul la nivel de echipe de club, mai ales din Europa.
În ultimele saptamâni au aparut speculatii ca Pep Guardiola va ajunge pe banca tehnica a Selecao, în locul lui Mano Menezes. Speculatiile s-au intensificat dupa ce Brazilia a pierdut finala Jocurilor Olimpice 2012, contra Mexicului.
CBF a dezmintit aceste zvonuri si si-a reafirmat încrederea în Menezes. Niciun strain nu a fost selectioner al Braziliei, post considerat de multi „al doilea ca importanta” în aceasta tara, dupa cel de sef al statului.

Adauga un comentariu