Retete cu carne

Gulas cu carne de porc

Publicat: 08 apr. 2011

Ingrediente:

500 gr carne de porc cu grasime,
3-4 cartofi,
o ceapa,
o gulie,
o telina,
2-3 morcovi,
2 radacini de patrunjel,
o jumatate de ardei iute,
busuioc uscat,
piper,
boia,
Delikat,
sare.

Mod de preparare:

Se spala carnea si se taie bucatele potrivite. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Se curata ceapa, se spala si se sterge, dupa care se marunteste. Se curata restul legumelor, se spala si se taie rondele.
Se pune într-o cratita mare carnea cu ceapa împreuna cu apa, cât sa le acopere, si se lasa la fiert, la foc mic, circa 20 de minute.
Se adauga legumele, se pune putin ardei iute tocat marunt, dupa preferintele fiecaruia, si se fierb în continuare, la foc mic.

Cartofii se pastreaza într-un bol cu apa cât sa fie acoperiti, si se vor adauga mai târziu.
Când carnea si legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga în cratita: sare, piper, un vârf de cutit de busuioc, putina boia, condiment Delikat. Apoi se lasa la fiert, în continuare.
Când legumele sunt fierte, se adauga cartofii storsi de apa, si se mai lasa la fiert pâna scade apa de pe compozitie.
Se serveste cald, ca fel principal.



loading...

Adauga un comentariu