News Flash:

Gulia alunga bolile

8 Iunie 2010
4213 Vizualizari | 0 Comentarii
Gulia este o leguma nutritiva din care se consuma atat radacina, cat si frunzele. Chiar daca contine amidon, gulia are putine calorii. In gulii se gasesc vitamina C, acid folic, riboflavina, vitamina B6, E, cupru, mangan, potasiu si fibre. Specialistii sustin ca frunzele sunt mult mai nutritive, continand vitamina A, acid folic, vitamina C, K, calciu si luteina. De aceea, gulia intareste sistemul imunitar. Vitamina C din leguma, care da gustul acrisor, previne raceala, gripa si infectiile cailor respiratorii. De asemenea, gulia este recomandata persoanelor care sufera de astm. Pentru a avea plamani sanatosi este bine de consumat legume, fructe bogate in vitamina A. Vitamina C, E, calciul si beta-carotenul din gulie inlatura simptomele artritei. Tesuturile de legatura, ale incheieturilor afectate de artrita reumatoida, pot fi vindecate consumand alimente care au cupru, gulia contine cupru. Aceasta leguma prin proprietatile pe care le are lupta impotriva multor boli. Vitamina C, regasita in gulie, si-a castigat statutul de antioxidant, luptand impotriva oxidarii organismului care declanseaza cancerul. Astfel, gulia poate fi o arma impotriva cancerului la stomac, la plamani, pancreas, colon si vezica. Gulia poate fi consumate si cruda. Taiata cuburi ori feliute, aceasta confera un gust dulceag salatei verzi in care se poate adauga si ardei. Totodata, guliile pot fi fierte, gatite la cuptor, la aburi sau calite impreuna cu alte legume. Guliile se pot adauga la supe, tocanite si piure.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.6727 (s) | 22 queries | Mysql time :0.405974 (s)