National

Guvernul a amânat adoptarea proiectului de buget pentru 2020

Publicat: 13 dec. 2019

Guvernul  a amânat adoptarea proiectului de buget pentru 2020. Decizia are, potrivit unor surse guvernamentale, legătura cu alocarea a peste 900 de milioane de lei pentru plata în cazul fraţilor Micula.

În şedinţa de la ora 17.00, Executivul va avea prima citire a proiectului privind abrogarea şi modificarea prevederilor din OUG 14. Guvernul  a amânat adoptarea proiectului de buget pentru 2020

„Vă informez că vom avea astăzi (vineri – n.r.) la ora 17:00 în primă citire proiectul de lege de abrogare și modificare a prevederilor ordonanței de urgență 114. La ora 11:00 avem o dezbatere cu partenerii noștri, pentru a discuta forma pe care o vom conveni. De asemenea solicit ministerelor care nu au trimis până în prezent observațiile și modificările să o facă până la ora 14:00, pentru că în ședința de guvern de la ora 17:00 am programat o primă citire în ședința de guvern a proiectului pe care urmează să ne angajăm răspunderea”, a anunțat Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern de vineri.

Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va adopta o nouă rectificare bugetară care să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului. Aceasta rectificare are rolul să asigure cheltuielile de funcţionare pentru toate autorităţile locale.

Decizia vine ca urmare a alocării sumei de 912,5 milioane de lei, bani care sunt folosiţi pentru plată ca urmare a deciziei Curţii de Arbitraj prin care fraţii Micula au avut câştig de cauză.loading...

Adauga un comentariu