National

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetara din acest an

Publicat: 30 oct. 2013
1

Guvernul a aprobat, miercuri, a doua rectificare bugetara din acest an, au declarat surse oficiale. Comparativ cu parametrii aprobati in contextul primei rectificari bugetare, ordonanta de rectificare prevede o reducere a veniturilor estimate ale bugetului general consolidat cu 3,4 miliarde lei si a cheltuielilor cu 2,2 miliarde lei.

Comparativ cu parametrii aprobati in contextul primei rectificari bugetare, ordonanta de rectificare prevede o reducere a veniturilor estimate ale bugetului general consolidat cu 3,4 miliarde lei si a cheltuielilor cu 2,2 miliarde lei, tinta de deficit bugetar fiind revizuita ascendent la 15,9 miliarde de lei (mai mare cu 1,2 miliarde lei sau 0,2 puncte procentuale din PIB), respectiv 2,54% din PIB (evaluat la 625,6 miliarde lei).

La nivelul elementelor individuale de venituri ale bugetului general consolidat, cea mai mare revizuire descendenta se regaseste la nivelul veniturilor nefiscale (-1,65 miliarde de lei, respectiv 0,2% la PIB). Revizuirea cumulata la nivelul veniturilor fiscale (-1,8 miliarde lei) are drept surse principale estimarea unor incasari mai mici la nivelul accizelor (- 901 milioane de lei), urmate de TVA (-365 milioane de lei) si impozitul pe venitul persoanelor fizice (-308 milioane de lei).

Cheltuielile de investitii, care cuprind cheltuielile de capital, cheltuielile aferente programelor cu finantare rambursabila, proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile postaderare si alte transferuri de natura investitiilor, scad la rectificare cu 1,2 miliarde de lei fata de nivelul aferent rectificarii bugetare anterioare.

Sursa: realitatea.net
Adauga un comentariu