Eveniment-Social

Guvernul a aprobat construirea căminului studenţesc de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

Publicat: 26 iun. 2020

Guvernul a aprobat construirea căminului studenţesc de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”. Conform deciziei luată de Guvernul României în şedinţa de joi, 25 iunie 2020, indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi pentru obiectivul ”Construire cămin studenţesc – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza din Iaşi”. Obiectivul este inclus în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social.

Guvernul a aprobat construirea căminului studenţesc de la UAIC.

Conform proiectului adoptat de Guvern, se doreşte realizarea unei construcţii cu regim de înălţime care va avea în total 99 de camere şi 198 de locuri de cazare dar şi 8 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi. Căminul Studenţesc va fi prevăzut cu 42 de locuri pentru parcare dar şi un adăpost de protecţie civilă.

”Proiectul vizează realizarea unei construcţii cu regim de înălţime S+D+P+5E care va totaliza 99 de camere, cu o capacitate totală de 198 locuri de cazare, din care 8 locuri dedicate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, căminul studențesc va fi prevăzut cu 42 de locuri de parcare, dar și cu un adăpost de protecție civilă.” se arată în proiect.

Căminul va avea camere cu o capacitate de cazare de două locuri şi baie proprie

Conform aceluiaşi proiect, camerele vor avea două locuri de cazare şi vor di fotate cu grup sanitat propriu, mobilier dar şi balcon pe toată lăţimea camerei. Clădirea va fi prevăzută şi cu spaţii comune. Căminul va avea săli de lectură, oficii pentru prepararea hrănii şi spălătorie cu uscătorie..

”Camerele cu o capacitate de cazare de 2 locuri fiecare, vor fi dotate cu grup sanitar propriu, mobilier și balcon pe toată lățimea camerei de cazare. Clădirea nouă va fi prevăzută și cu spații comune precum săli de lectură, oficii pentru prepararea hrănii sau spălătorie/uscătorie.”’

Care va fi valoarea totală a proiectului şi durata de construire

Conform oficialităţilor, valoarea totală a proiectului se ridică la suma totală de 46.8 milioane de lei, aproximativ 10 milioane de euro şi va avea o durată de realizare de 21 de luni. Din durata totală de realizare, 5 luni vor fi dedicate activităţii de proiectare. Beneficiarul investiţiei va fi Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

” Valoarea estimată este 46,8 milioane de lei, iar beneficiarul final al investiției va fi UNIVERSITATEA Alexandru Ioan Cuza din Iași. Durata estimată de realizare este de 21 de luni, din care 5 luni vor fi dedicate activității de proiectare.

În perioada următoare, conform prevederilor legale, pentru obiectivul de investiții urmează a fi demarate procedurile de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, durata exactă și valoarea contractului urmând a fi stabilite după finalizarea acestor proceduri.” se arată în proiect.

De reamintit că această investiție are la bază un protocol cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Compania Națională de Investiții, încă de acum trei ani. Acesta include și amplasamentul constituit din teren situat în Iași, strada Titu Maiorescu nr.15 și aflat în proprietatea „Cuza”, în suprafață totală de 20.406 metri pătrați

 

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (UAIC) are in derulare proiecte de investitii in valoare totala de peste 150 de milioane de lei (30 de milioane de euro). Proiectele vizeaza atat constructii noi (camin studentesc, complex sportiv) cat si consolidarea, reabilitarea sau modernizarea spatiilor aflate deja in patrimoniul UAIC

Adauga un comentariu