Coronavirus

Guvernul a schimbat regimul stării de urgență, referitor la ieșirea din casă

Publicat: 01 apr. 2020

Foarte mulți români nu respectă măsurile restrictive impuse de autorități pentru a contracara asediul permanent al noului coronavirus, astfel că a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Atenție! Ce mai importantă prevedere vizează majorarea substanţială a amenzilor pentru cei care nu respectă măsurile luate prin ordonanţele militare.

Actul normativ prevede că amenzile vor fi cuprinse între 2000 şi 20.000 de lei. Persoanele sancționate vor putea plăti în termen de 15 zile jumătate din cuantumul amenzii aplicate. Totodată, este prevăzută și posibilitatea confiscării unor bunuri de la cei sancţionaţi. Majorarea sancțiunilor va intra în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial, asta însemnând vineri – 3 aprilie.

„Art. 28. — (1) Nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice.

(2) Pe lângă sancțiunea contravențională principală prevăzută la alin. (1), în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare, prevăzute în ordonanțele militare:

a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
c) suspendarea temporară a activității;
d) desființarea unor lucrări;
e) refacerea unor amenajări.”
Comentarii
  • CIRC, CIRC, CIRC, masuri luate, inadins, cand tavalugul e deja pornit; Mincinosilor, in strada dati amenzi, in realitate, de 50 de lei. Toti borfasii si tiganii veniti acasa si care, bineanteles, „au ramas fara loc de munca”, de unde vor plati si ce o sa le faceti daca nu platesc? Se pisa ei pe amenzile voastre!

  • DORESC SA MA DEPLASEZ CU AUTOTURISMUL PROPRIETATE PERSONALA DIN BUCURESTI PANA IN LOCALITATEA TARNAVENI , JUD. MURES PENTRU INGRIJIREA SOACREI IN VARSTA DE 83 ANI.
    EXISTA O PERIOADA MINIMA IN CARE TREBUIE SA STAU IN LOCALITATEA SUS- NUMITA?

  • Coronavirus è un proiect pt ca guvernele sa sodomizeze populatia sa si bata joc. An realitate virusu nu exista. Voi sa ne reduca la foame. Sa distruga Economia

  • CEI CE NU RESPECTA LEGILE SI FAC CE VOR EI ,ADICA SE PISA PE AMENZI SA LE IA TOT CE AU ,CASE ,MASINI ,SI TOT CE ESTE LUCRU DE VALOARE ,UN OM NECAJIT RESPECTA LEGILE STATULUI ,SI STA IN CASA LUI LINISTIT

Adauga un comentariu