National

Guvernul a sistat contractarea biletelor de odihna si a limitat locurile de tratament gratuit

Publicat: 13 iun. 2012
1
Guvernul a decis sa sisteze contractarea biletelor de odihna pentru tratament de catre Casa Nationala de Pensii, decizie care va fi aplicata pe parcursul intregului an, si sa limiteze numarul locurilor de tratament balnear rezervate gratuit la cel mult 15% din numarul total al locurilor contractate, informeaza Mediafax.
Deciziile au fost luate prin ordonanta de urgenta aprobata de Guvern pentru reducerea cheltuielilor publice.
„Incepand cu data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, Casa Nationala de Pensii Publice nu mai contracteaza bilete de odihna pentru anul 2012”, se arata in document.
In acelasi timp, Guvernul a stabilit ca numarul locurilor de tratament balnear aferente biletelor la care au dreptul gratuit anumite categorii de pensionari, beneficiari ai unor legi speciale si cu caracter reparatoriu, nu poate depasi 15% din numarul total al locurilor contractate de Casa Nationala de Pensii.
Si fostul Guvern a decis, in mai 2010, in contextul masurilor anticriza, sa sisteze acordarea biletelor de odihna pentru tratament pe parcursul acelui an, numarul locurilor la tratament balnear acordate gratuit fiind de asemenea limitat la 15% din numarul total.
Pentru anul trecut, valoarea biletelor de odihna a fost stabilita la 10% din suma totala alocata prin Legea bugetului asigurarilor sociale, pentru peste 53.000 de bilete, durata sejurului fiind de sase zile.
Comentarii
  • bravo USL!!!!!!!!!!!

    eh, romani,,ati vazutara ce facurati????? pe cine si ce ati votat???? votatara??????

    v-ati linspe botisor de bilete de tratamente////// cresteri de pensioare///si altele asemenea//////

    sa va inghititi limbile!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu