Actualitate

Oficial! Guvernul Cioloș a picat la votul din Parlamentul României cu 184 de voturi „împotrivă” și 88 „pentru”! Klaus Iohannis trebuie să convoace negocieri la Cotroceni

Publicat: 20 oct. 2021
Dacian Cioloș gesticulează din mâini
Dacian Cioloș, președintele USR pare că nu înțelege mecanismele europene din justiție

Guvernu Cioloș a picat la votul din Parlamentul României. Cu o majoritate de voturi împotrivă, visul lui Dacian Cioloș a murit înainte de a prinde contur. În aceste condiţii, Klaus Iohannis trebuie să convoace, din nou, negocieri la Cotroceni.

Rezultatul oficial al votului: 184 împotrivă, 88 pentru.

Momentan nu se cunosc viitoarele negocieri de la Cotroceni dar în ultimele zile în spaţiul public, pe surse au apărut mai multe variante de calcul pe care politicienii le-ar lua în seamă.

Guvernul Cioloș a picat la votul din Parlamentul României

Așadar, cu voturi împotriva şi cu voturi pentru, Guvernul Cioloș a avut deznodământul pe care toţi l-au anticipat. Guvernul a picat în Parlamentul României şi în acest fel ar putea să se ajungă la alegeri anticipate, alegeri pe care le-ar dori în special cei din PSD și AUR. Pe de altă parte, înainte de vot, Dacian Cioloș i-a îndemnat pe politicieni la un vot de învestitură pentru a evita prelungirea crizei politice şi pandemice în care se află România

„Vreau să accentuez cuvântul împreună. Indiferent de rezultatul votului, rezultatele bune s-au proaste le vom împărţi cu cetăţenii României. Suntem într-o criză profundă, din acest motiv aş dori ca această şedinţă să nu fie contentrată pe declaraţii politice. Sunt aici pentru a-mi asuma a ceea ce poate fi făcut. Sunt aici pentru a fi la dispoziţia cetăţenilor acestei ţări. Dumneavoastră sunteţi acum, aici, puterea şi dorinţa cetăţenilor acestei ţări. Trebuie să înţelegem uriaşa responsabilitate care stă pe umerii noştri. Pandemia este o imensă tragedie, pierderea acestor vieţi. Pandemia nu este o glumă, nu este imaginară şi nu este o luptă politică. În discursul meu de astăzi nu intenţionez să fac un spectacol politic. Suntem în mijlocul furtunii şi nu ne permitem să fim superficiali. Le mulţumesc tuturor romanilor care luptă în aceste momente. Vreau să le mulţumesc medicilor, cadrelor didactice”, a transmis Dacian Cioloș, în Parlament.

Klaus Iohannis trebuie să convoace partidele parlamentare la negocieri la Cotroceni

În urma votului împotrivă, Klaus Iohannis trebuie din nou să convoace partidele parlamentare la o rundă de negocieri la Cotroceni. În calcul sunt mai multe variante. Conform surselor politice, cei din PNL îl vor propune, din nou pe Florin Cîțu pentru varianta de premier. În replică, cei din USR, prin vocea lui Dan Bârna au afirmat faptul că vor refuza o asemenea propunere.

 

Scenariul alegerilor anticipate este din ce în ce mai aproape, Marcel Ciolacu dorind acest lucru iar în acest sens vorbind cu liderii de filiare din teritoriu pentru o mobilizare. Pe de altă parte, sursele politice au declarat că şi cei din PNL ar lua în calcul o asemena opţiune mai ales că, printr-o mobilizare exemplară, s-ar reduce din diferenţă de 3-4% procente pe care le-au pierdut liberalii.

Marcel Ciolacu dorește o întrevedere cu toate forțele politice pentru a discuta despre o strategie

Marcel Ciolacu se va duce la Cotroceni, probabil, cu propunerea de un Guvern de specialiști. În acest sens, de la tribuna Parlamentului României, liderul PSD i-a îndemnat pe politicieni să lase la o parte orice conflict politic, să se întâlnească si să discute o strategie:

(…) Atunci când este nevoie de escavator să ne îngropăm morţii înseamnă că este grav. Este o dementă din care fiecare vrea să iasă cu cât mai multe procente. Este clar că acest Guvern nu poate trece. Ştie şi Ciolos ştie toată lumea. NU putem accepta un ministru al Sănătății care este părtaş. Fac apel la toţi şefii de partide, vă cer să ne întâlnim imediat şi să găsim o soluţie pentru a scoate România din criza. Gata cu politica! Nu se mai poate aşa. Trebuie ca politicienii să facă un pas în spate şi să aducem experţi în sănătate prin care să reducem numărul de morţi. Spectacolul sinistru trebuie să înceteze. Vă cer să fiţi alături de romani în acest război cu moarte, vă cer să nu mai rămâneţi o pată urâtă şi neagră în istoria acestei țări. a declarat Marcel Ciolacu.

Comentarii
Adauga un comentariu