National

Guvernul dat in judecata din cauza modificarii Legii alegerilor prezidentiale

Publicat: 05 aug. 2014
1
Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a anuntat astazi ca liberalii au dat in judecata Guvernul pentru aprobarea Ordonantei 45/2014 si cer anularea acesteia, el motivand ca aceasta modifica nepermis legislatia specifica referitoare la alegerile pentru Presedintia Romaniei si ii creeaza premierului Victor Ponta mai multe avantaje in alegeri.
„Am dat in judecata Guvernul pentru anularea Ordonantei 45/2014, Ordonanta care modifica nepermis legislatia specifica care se refera la organizarea alegerilor pentru presedintele Romaniei. Noi am facut atunci cand a aparut ordonanta, in repetate randuri, apel la Avocatul Poporului pentru a ataca acest act normativ, din pacate nu s-a facut acest lucru si atunci ne-am simtit obligati sa atacam noi act act normativ”, a spus Iohannis. El a adaugat ca intr-un stat democratic, asa cum este Romania, nu se poate ca Guvernul, condus de viitorul candidat la prezidentiale, sa modifice, cu foarte putine luni inainte de scrutin, legislatia care se refera tocmai la alegerile prezidentiale.
„Victor Ponta, prin instrumentele guvernamentale, si-a creat un avantaj competitional, lucru pe care il consideram noi si Comisia de la Venetia ca ar fi inacceptabil. Daca ramane asa, va fi creata premisa unei fraude electorale masive, incurajand votul multiplu. Guvernul schimba un articol de lege care introduce posibilitatea de a vota oriunde in tara. E suficient sa scrii o declaratie pe propria raspundere ca nu ai votat in alta parte si nici nu vei vota in alta parte si votul iti este luat in considerare. Asa ceva incurajeaza turismul electoral”, a mentionat presedintele liberal, potrivit agerpres.ro.
Adauga un comentariu