International

Guvernul declara ”razboi” protestatarilor! Iata ce masuri va lua Franta 

Publicat: 08 ian. 2019

Franta intentioneaza sa introduca o lege care sa permita inasprirea sanctiunilor impotriva protestelor nedeclarate ca raspuns la demonstratiile violente ale "vestelor galbene", a declarat luni primul ministru Edouard Philippe, relateaza Reuters preluata de mediafax. El a vorbit dupa ce protestatarii au incendait motociclete si au aprins baricade pe bulevardul Saint-Germain, sambata la Paris, subliniind cum protestele impotriva costurilor ridicate ale nivelului de trai si impotriva presedintelui Emmanuel Macron au devenit violente.

Sondaj Franta: Popularitatea lui Emmanuel Macron a scazut in urma protestelor "vestelor galbene"

"Trebuie sa pastram dreptul de a protesta in Franta si trebuie sa-i sanctionam pe cei care incalca legea", a declarat Philippe pentru televiziunea TF1. "Acesta este motivul pentru care guvernul pledeaza in favoarea actualizarii legii pentru a-i sanctiona pe cei care nu respecta aceasta obligatie de a declara protestele, pe cei care iau parte la protestele neautorizate, pe cei care vin la proteste cu cagule pe fata", a spus Philippe.

El a spus ca guvernul ar putea modela noua lege privind legislatia existenta impotriva huliganilor din fotbal, prin care persoanele acestea sa poata fi interzise pe stadioane. Acesta ar putea fi introdus in februarie, a spus el. Philippe a mai spus ca cei care au adus perturbari si distrugeri in Paris si in alte orase mari in care magazinele au fost jefuite si bancile vandalizate, vor fi nevoiti sa plateasca pentru pagubele pe care le provoaca. Cele mai recente proteste ale "vestelor galbene" au inceput pasnic, dar au degenerat sambata dupa-amiaza, in timp ce protestatarii au aruncat cu pietre in fortele de ordine blocand podurile peste Sena.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit