Eveniment-Social

Guvernul desfiinteaza detasamentul de mascati al primarului

Publicat: 02 apr. 2012
1

@ Primarul Gheorghe Nichita ar putea avea probleme cu iesenii care sar sa-i arunce in fata cu oua sau cu cei care vor sa-i reproseze ca nu face nimic pentru oras @ Detasamentul de mascati de la Politia Locala ar putea fi desfiintat de Ministerul Administratiei si Internelor, o decizie urmand a fi luata in perioada urmatoare

Politia personala a primarului Nichita, acei mascati care merg la orice actiune cu iz electoral ca sa-l apere de iesenii nemultumiti de modul in care administreaza orasul, ar putea fi desfiintata chiar de Guvern. Ministrul Internelor, Gabriel Berca, a luat in discutie problema inca de luna trecuta, sustinand ca detasamentul de interventie rapida al Politiei Locale Iasi este ilegal si trebuie desfiintat. Se pare ca aceeasi reactie a avut-o si prim-ministrul Mihai-Razvan Ungureanu. Conform prefectului, in perioada urmatoare vor veni la Iasi reprezentantii Inspectoratului General de Politie pentru a analiza daca se impune ca primarul sa aiba langa el un astfel de detasament. „Am discutat cu prim-ministrul si despre problema ce tine de detasamentul de interventie al Politiei Locale. Dumnealui stia de acest lucru. Mai sunt in tara astfel de departamente, insa doar Politia Nationala poate avea asemenea structuri, restul fiind in afara legii. Peste cateva zile vor veni reprezentanti de la Corpul de Control al Inspectoratului General al Politiei Romane pentru a analiza acest aspect. Actiunile detasamentului de la Iasi sunt abuzive. Suntem intr-o tara libera, oamenii au dreptul sa protesteze pasnic, insa vad ca la Iasi nu se intampla asa ceva. Ii vom verifica si pe cei care dirijeaza circulatia, daca au sau nu atestate pentru asa ceva. Nu suntem in siguranta cu astfel de oameni care dirijeaza traficul”, a spus prefectul Dragomir Tomaseschi.

In schimb, Nichita sustine ca detasamentul de interventie rapida are acoperire legala. El afirma ca problema mascatilor de la Politia Locala a fost deja transata chiar de ministrul Gabriel Berca, atunci cand seful MAI si premierul Ungureanu s-au aflat la Iasi cu ocazia sedintei de Guvern de la inceputul lunii trecute. „Cand a venit ministrul Internelor, Tomaseschi si-a rezervat ziua pentru a discuta cu el despre echipa de interventie a Politiei Locale, sustinand ca nu ar trebui sa existe asa ceva. Eu am discutat cu ministrul si i-am aratat ca legislatia ne permite sa avem aceste echipe de interventie pe componenta de ordine si liniste publica. Ministrul a inteles ce i-am spus in doua secunde si mi-a dat dreptate. Prefectul vad ca intelege mai greu”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Comentarii
  • Wai premare!Da’ de cind iti permiti tu sa ai garda de corp platita din banii oamenilor,politist locali in civil(ilegal)!In loc sa patruleze si sa prinda infractori,pierd timpul pe la vila prin Copou!Sau ti-e frica de oameni?Demisia si dute in padure,tragi USL-ul inapoi!

  • prefect de doi bani mai ai 5luni si veizbura din functie nu ai facut nimic te-ai certat cu nichita tot timpul.la deszapezire pe cine ai vazut in strada sa dirijeze, fraierii de la pol locala, subordonatii tai nici in podu ros nu mai veneau ,stateau ca sobolanii in masini, dar acum ca a venit caldura unde sunt politistii da la rutiera ca nu-i vede lumea.lcu ocazia sedintei de guvern m-am crucit cand am vazut atatia politisti de la rutiera .da de unde au aparut.vezi mai bine barna din ochiul tau si apoi pe a altuia

  • Cine nu lasa lumea sa protesteze? Eu vad ca protesteaza oricine doreste. Balanescu nebunul protesteaza. Fostii angajati CET protesteaza. Nu stiu ce profesoara protesteaza. Cine nu ii lasa? Numai dezinformari.

  • O desfiinteaza pe masa. Tomaseschi asta ii prost de bubuie habar nu are ce-i cu el.Inainte sa se pronunte public mai bine ar citi impreuna cu nea ministru de interne Berca, Legea *55/2*** care culmea tot cretinii lor de pedelisti au conceput-o. Ca fapt divers ca habar nu au ce legi concep si voteaza in parlament.

Adauga un comentariu