National

Guvernul dezminte o stire aruncata pe piata din UDMR

Publicat: 02 oct. 2015
1

Guvernul dezminte afirmatiile conform carora sefa Departamentului de Relatii Interetnice (DRI), Lacziko Eniko, ar fi fost demisa din functie si precizeaza ca aceasta ocupa tot un post de conducere in cadrul DRI.

„In urma afirmatiilor nefondate facute in spatiul public de catre reprezentanti ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, Guvernul Romaniei face urmatoarele precizari: afirmatiile conform carora secretarul de stat, Lacziko Eniko, a fost demisa din functia de sef al Departamentului pentru Relatii Interetnice sunt false. Nu este vorba de demitere, ci de o schimbare pe functie in cadrul aceleiasi institutii. Doamna Lacziko Eniko a fost numita vicepresedinte al DRI”, se arata intr-un comunicat al Guvernulu.

Sursa citata mai arata ca DRI este condus tot de un reprezentant al minoritatilor nationale, in functia de presedinte al Departamentului fiind numit Amet Aledin, fost membru al Parlamentului Romaniei, din partea Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania.

„DRI este o institutie al carui scop este sa supravegheze la respectarea drepturilor minoritatilor nationale, iar Guvernul Romaniei are incredere totala in cei care coordoneaza aceasta institutie ca isi vor face datoria”, conchide Guvernul.
Adauga un comentariu