Stiri

Guvernul german: Stati departe de Internet Explorer!

Publicat: 21 sept. 2012
5

Guvernul de la Berlin avertizeaza cetatenii sa nu mai foloseasca Microsoft Internet Explorer, din cauza unei gauri de securitate care ar putea fi exploatata de hackeri.

Gaura de securitate, care afecteaza sistemele de operare Windows XP, Vista si Win 7, a fost anuntata public in weekend-ul ce a trecut. Cand utilizatorii de IE faceau click pe un link malitios, acestia permiteau acces la calculatorul lor oricarui hacker curios.

Aceasta problema vizeaza sute de milioane de utilizatori de Internet Explorer de pe intreaga planeta si inca nu a fost rezolvata. „Trebuie sa ne temem de o raspandire rapida a codului” a declarat Guvernul german intr-un comunicat oficial.

Biroul Federal German pentru Securitatea Informatiei recomanda ca utilizatorii de Internet Explorer sa comute pe un browser alternativ pana cand Microsoft va lansa o solutionare definitiva, potrivit Reuters.

Microsoft a oferit, pentru moment, un pachet de instrumente, luni seara, care ajuta la oprirea acestei gauri de securitate, pana cand va fi gata solutia finala.

Adauga un comentariu