Actualitate

Guvernul ia în calcul intrarea în stare de urgenţă (SURSE)

Publicat: 13 iul. 2020
Guvernul ia în calcul intrarea în stare de urgenţă
Guvernul ia în calcul intrarea în stare de urgenţă

Guvernul ia în calcul intrarea în stare de urgenţă spun surse politice pentru adevărul.ro. Conform jurnaliştilor, sursele politice au afirmat faptul că următoarele zile sunt decisive pentru luarea deciziilor referitoare la starea de urgenţă. Dacă trendul se prezintă unul crescător, Guvernul îşi doreşte reintrarea la starea de urgenţă pentru a evita un posibil colaps al sistemului de sănătate românesc.

Guvernul ia în calcul intrarea în stare de urgenţă din cauza cazurilor de COVID-19

Conform surselor, la propunerea medicilor din unităţile spitaliceşti, Guvernul ia în calcul posibilitatea reintrării României în starea de urgenţă în anumite zone, din cauza creşterii infectărilor cu COVID-19 din ultima perioadă. Conform acestora, starea de urgenţă va fi impusă în zonele în care epidemia a luat amploare.

Specialiştii din domeniul sănătăţii le recomanda celor din Guvern ca măsurile de restricţii trebuiesc luate într-un mod mai dur pentru a reuşi ţinerea sub control a pandemiei. Analiza medicilor vine ca urmare a faptului că în ultima săptămână s-a observat o creştere îngrijorătoare a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 pe teritoriul României. Tot medicii susţin că starea de alertă este total ineficientă pentru că romanii nu respecta benevol măsurile de distanţare fizică şi de protecţie sanitară. Executivul condus de Ludovic Orban ia în calcul, conform surselor adevărul.ro, surse implicate în procesul decizional, o eventuală revenire la starea de urfenta, dar doar în teritoriile puternic afectate de pandemie.

”Din păcate, am ratat procesul de tranziţie după etapa de vârf a virusului şi am anulat o bună parte din sacrificiile făcute în lunile martie şi aprilie. Sistemul medical va intra în colaps în foarte scurt timp dacă vom continua să avem peste 500 de cazuri pe zi. E o chestiune de zile, nu de săptămâni sau luni”, susţin sursele citate.

Dacă numărul infectărilor va creşte, Guvernul va impune starea de urgenţă

Dacă trendul se va menţine unul crescător, Guvernul se gândeşte serios la luarea unor restricţii, chiar dacă nimeni nu şi le doreşte. Conform surselor, Ludovic Orban îşi doreşte un trend descrescător ca pe data de 17 iulie, Guvernul să adopte doar prelungirea stării de alertă, nicidecum implementarea stării de urgenţă. România nu îşi mai permite încă o stare de urgenţă, mai ales în plină precampanie pentru alegerile locale, iar acest lucru este bine ştiut de către politicieni.

”E una dintre măsurile aflate în analiza Guvernului, chiar dacă nimeni nu şi-ar dori noi restricţii”, susţin surse guvernamentale.

Ludovic Orban este un susţinător al prelungirii stării de alertă, mai ales în contextul în care o asemenea procedura nu trebuie să treacă de Parlament, ea putând fi impusă doar printr-o decizie luată de Guvern. Ludovic Orban aşteaptă şi promulgarea legii care prevede carantinarea şi izolarea tuturor romanilor care sunt bolnavi sau sunt suspecţi de îmbolnăvire

Legea carantinării, temă de scandal intre parlamentari

Totuşi, legea carantinarii este subiectul unui scandal dintre Senat şi Guvernul Orban. Majoritatea din Senatul Roamaniei considera că în formă actuală, legea este una extrem de proastă pentru că îngrădeşte o serie de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti şi contravine normelor europene în vigoare. Senatorul Robert Cazanciuc susţine că nu va vota o lege care nu are un fundament democratic şi care nu prevede o perioadă de carantinare a românilor. Acesta a cerut Guvernului Orban să fundamendeze legea cu legile existente la nivel european în aşa fel încât să nu contravină unor cerinţe CEDO sau europene.

Comentarii
 • nu vor declasa deloc starea de urgenta deoarece trebuie sa aiba loc jocurile politice: alegerile locale + parlamentare si se tem ca in stare de urgenta nu vor mai avea electorat prezent la urne, iar turismul electoral nu va mai fi posibil. Sau poate ca nu se tem si o fi mai bine ca nu vine „fraierul elector” la votare si pot manevra voturile!!!! Depinde cat de „baieti destepti” vor fi si ce sponsorizari vor face.

 • Nu trebuie sa puna din nou starea de urgenta! Deschideti toate cluburile, restaurantele, etc si asteptam selectia naturala. Cei cu capul pe umeri se vor feri oricum…

 • pzd=partid de hoti si de mafioti,lua-mi-ati bota la tranta,pzd-ei analfabeti.Starea de urgenta trebuie sa revina ptr prosti carora le spune kurtos ciolacu ce sa faca!

 • Pentru Anonimul din Copou,
  Cu siguranta faci parte din proiectul Romania educata, absolvent de dreapta cu multa carte.Cred ca si in banca ai stat pe partea dreapta,culcat.Daca nu ti-au oferit cei din Copou si din Iasi,mergi in toata lumea poata iti da mai mult.Dar de ce esti asa lacom?
  Poti sa-l iei si pe Anonim,sunteti la fel.

 • Propunerea PSD Iași pentru primărie e o fostă rapandulă din Copou. Câți km de cuculeț a supt distinsa doamnă prof. dr. C.Gavrilă. AUREL IONESCCU A FOST PRIMUL !

 • Propunerea PSD Iași pentru primărie e o fostă rapandulă din Copou. Câți km de cuculeț a supt distinsa doamnă prof. dr. C.Gavrilă. AUREL IONESCU A FOST PRIMUL !

 • Ce poti sa ceri de la acest guvern nenorocit?Se simte foarte bine in starea de urgenta.Oamenii nu pot face proteste,afacerile lor prospera,nu poate nimeni sa-i intrebe nimic,mai ales noaptea cand circula in voie,ba la un sparanhel,mai o bere, o tuica, oamenii dorm linistiti ca pe timpul FNI, care veghea asupra lor,etc.Sunt siguri ca nu vor mari alocatii,salarii,pensii,chiar vor spune ca situatia le impune sa mai taie din ele ca sunt prea mari.Vor face planuri marete cu 3000 km autostrada in 1000 de ani cu conditia sa fie la guvernare,etc. Un guvern condus de marele Iohanis, Orban,turcana,grinda,lift,unii chelneri,gropari,pensionari care isi dau bacalaureatul , si alte profesii liberale dupa capul lor.

 • Pentru Anonimul revoltat,
  Mergi sa-ti dea cine vrea,la subsol,la et.1,2,..n.Ma intreb de ce cersesti sa-ti dea cineva ceva?Esti cumva somer si n-ai ce face,ca doar nu vrei sa spui ca esti premier,sau profesor de fizica?

 • Ba Gheo sa-nteleg c-o vrei la subsol,bine taticu am sa-ti imping lutu’ la deal de-o sa-ti iasa ochii ca la broaste,fraiere comunist:))).

 • Dragii mei nu vreau sa pun paie pe foc doar ca acest Covid este doar un simplu virus .Atît nimic mai mult virus al gripei .Haideți să vă spun povestea pe scurt .După două embolii pulmonare .În februarie am făcut prima pneumonie totul a fost diagnosticat la Spitalul Militar Cluj. Am stat închisă în casă o luna .Am luat medicamentele am revenit la spital la control si acum sunt sănătoasă. NU SE MOARE DE ACEST VIRUS DACA SE MERGE DIN TIMP LA MEDIC .CE NE SPUN GUVERNANTII CARE VOR SA NE VADA MORTI E O GLUMA SINISTRA .Nu vedeti ? Scopul lor e sa ne lase fara case fără copii fără agoniseala de o viață. Oare nu au furat destul ? Au nevoie de casele noastre ? De ce oare ? De ce vor sa ne lase fara copii fără părinți? Cum sa ne duca copii la casele de copii ? Cum vine asta ? In ce tara trăim? Pe bune acum .Cum sa ne ia cu japca de pe strada ? Voi chiar sînteți de acord cu asta ? Puteti sa va lăsați prostiti chiar asa ? Pentru mai multe detalii pot fi contactată la numărul de mobil 0722 140 333 si la adresa de e-mail info.office42@yahoo.com

  Cu Stima Si Respect

  Cihodaru Catalina – Cluj

 • Iar intra propaganda Sputnik la greu.”Hai sa facem praf Romania” e ideea lui Putin si fraierii din Romania ling balele ambasadei Rusiei in frunte cu PSD si mariile lor Ciolacul si sleahta din jur

Adauga un comentariu