National

Guvernul impoziteaza SI MUNTII: De la anul vom plati TAXA de acces la traseele din Bucegi

Publicat: 13 nov. 2013
1

Guvernul vrea sa puna de anul viitor taxe si pe munti. Toti turistii care au de gand sa porneasca in 2014 pe traseele din Bucegi vor fi nevoiti sa cumpere mai intai un bilet de maxim 5 lei. Il vor putea achizitiona de la intrarea in parc, prin sms sau online.

Potrivit oficialilor, taxa de intrare in Parcul Natural Bucegi va fi perceputa pentru curatenia si marcarea traseelor montane. Doar adultii vor plati bilet, copiii si elevii fiind scutiti de achitarea vreunui tarif, potrivit antena3.ro.

Turistii prinsi ca nu au cumparat biletul vor fi sanctionati cu amenzi.

„Toti banii incasati din acest tarif se vor intoarce in sprijinul vizitatorilor. Sunt trasee care trebuiesc imbunatatite, sunt anumite bancute care trebuiesc facute pentru o odihna de cateva minute, poate e nevoie de un podet pentru a traversa o zona mai accidentata. Deci in semnul asta trebuie privita aceasta taxa. Ea nu trebuie sa descurajeze pentru ca noi nu vrem prin aceasta taxa sa intoarcem turistul din drum”, a declarat Florian Popa, director general adjunct la Regia Nationala a Padurilor.

Comentarii
  • Sa va iau taxa in poola! Atat are Pinocchio in cap: taxe! S-o taxeze pe ma-sa cand respira…. Daca nu plateste, sa-i opreasca respiratia!

  • Mai bine ar taxa pe cei care taie toata padurea, pe cei care arunca gunoaie, pe cei care se aventureaza pe trasee montane neechipati corespunzator si/sau pe conditii meteo nefavorabile. Cine este iubitor de munte se descurca, cum s-a descurcat si pana acum si fara traseul marcat din pom in pom… Mai ales ca multe cluburi montane sau ONG-uri marcheaza traseele sau le amenajeaza din propriile fonduri… Daca tot vor sa amenajeze ceva, pai sa inceapa cu o zona in care nu se prea face turism, nu in Bucegi, unde e plin tot timpul de turisti.

Adauga un comentariu