Economic Local

Guvernul majoreaza salariile bugetarilor cu 8%, din august

Publicat: 04 iul. 2012
Executivul a asigurat banii pentru toate institutiile la nivel local si central, in vederea majorarii cu 8% a salariilor bugetarilor si pentru acordarea platii unor datorii catre pensionari potrivit legii, incepand cu 1 august, a anuntat ministrul de Finante, Florin Georgescu, la finalul sedintei de guvern de astazi, informeaza ziare.com.
Potrivit acestuia, urmatoarea transa pentru reintregirea salariilor la nivelul din vara anului 2010 va fi acordata in luna decembrie, salariile reintregite urmand a fi incasate incepand cu ianuarie 2013.
In cadrul sedintei de guvern a fost analizat stadiul obligatiilor asumate din punct de vedere economic si financiar fata de partenerii internationali ai Romaniei, respectiv Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala. 
Potrivit oficialului, o misiune comuna a celor trei institutii va veni la Bucuresti pe 24 iulie pentru a evalua modul in care Romania si-a respectat angajamentele privind ajustarile structurale si indicatorii macroeconomici.
Georgescu a afirmat ca s-a indeplinit criteriul privind deficitul bugetului general consolidat si se remarca o buna incasare la bugetul statului, care, corelata cu alti indicatori, „ne confirma unele apreciei legate de faptul ca economia se misca in parametrii preconizati”, iar Romania se va incadra in cresterea economica asumata pentru 2012.
Ministrul a precizat ca in urma unei analize efectuate de un comitet interministerial, s-a constat ca ministerele si-au respectat toate angajamentele si „se prefigureaza posibilitatea sa respectam si termenele pentru trimestrul trei si trimestrul patru.”
De asemenea, Georgescu a asigurat ca ministerele vor primi in urmatoarele sase luni cel putin aceeasi suma consumata in medie de catre fiecare minister in perioada ianuarie-mai. 


loading...

Comentarii
  • Si uite asa cei *6% din iunie s-au transformat in *% promisi din iunie si plimbati la * august…In veci nu-i mai primim inapoi intrucat la 2* iulie vin cei de la FMI care se vor bucura nespus de realizarile din Romania si vor spune ca nu-s bani!
    Felicitari tuturor ce ati votata in rosu!

Adauga un comentariu