News Flash:

Guvernul nici nu mai raspunde reclamatiilor privind pensiile

15 Noiembrie 2010
729 Vizualizari | 0 Comentarii
• Guvernul asteapta mii de plângeri pe recalcularea pensiilor, dar le considera neîntemeiate

Guvernul a primit 200 de plângeri pe recalcularea pensiilor speciale si estimeaza ca numarul acestora va creste considerabil, la zeci de mii, dar le considera ca neîntemeiate si doreste ca toate plângerile pe aceasta tema sa fie apreciate ca neîntemeiate, pentru a reduce costurile de corespondenta. Un document guvernamental obtinut de Agentia de presa Mediafax releva ca din momentul intrarii în vigoare a hotarârilor de guvern privind recalcularea pensiilor acordate în baza unor legi speciale si pâna în prezent, la Secretariatul General al Guvernului au fost înregistrate aproximativ 200 de plângeri prealabile formulate împotriva acestora, în baza Legii contenciosului administrativ, solicitându-se revocarea acestora ca fiind nelegale. Conform legii, SGG a înaintat plângerile primite catre initiatorii actelor normative a caror legalitate a fost contestata, pentru ca acestia sa dispuna analiza problemelor semnalate de petenti si sa comunice un raspuns.
"Initiatorii actelor administrative contestate, analizând temeinicia si legalitatea acestora în raport cu aspectele semnalate de petenti, apreciaza reclamatiile administrative ca fiind neîntemeiate", se arata în document.
Guvernul atentioneaza însa ca, din informatiile detinute, se estimeaza ca numarul plângerilor prealabile va creste considerabil, ajungând la aproximativ câteva zeci de mii, si ca procedura legala obliga ca pentru fiecare persoana care formuleaza plângere prealabila sa se solicite initiatorilor un punct de vedere. Executivul arata ca, în aceste conditii, volumul de corespondenta ar creste proportional, ca si costurile aferente, iar pentru evitarea acestor costuri este necesar ca toate plângerile prealabile formulate împotriva HG 735/2010 si HG 737/2010 privind recalcularea pensiilor speciale sa fie considerate ca neîntemeiate.
În urma cu o luna, Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea aplicarii HG 737/2010 prin care au fost recalculate pensiile de serviciu ale personalului auxiliar din instante si parchete, diplomatilor, parlamentarilor, personalului aeronautic si al Curtii de Conturi, pâna când se va decide daca actul normativ va fi anulat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3784 (s) | 22 queries | Mysql time :0.262764 (s)