National

Guvernul Ponta a pierdut procesul cu Mihai Seplecan. Vezi ce e obligat sa faca

Publicat: 03 apr. 2015
1

Premierul Victor Ponta a pierdut procesul cu copresedintele executiv al PNL Mihai Seplecan. Liberalul s-a adresat Curtii de Apel Cluj in legatura cu obligarea Guvernului Ponta privind declansarea alegerilor partiale pentru ocuparea functiei de presedinte al CJ Cluj.

In urma sentintei de vineri a sectiei de Contencios Administrativ a Curtii de Apel Cluj, Guvernul Ponta va fi obligat sa organizeze alegeri partiale anticipate la Consiliul Judetean.

Citeste si Victor Ponta, citat in fata instantei intr-un proces intentat de PNL

“Admite actiunea formulata de PNL-Filiala Cluj in contradictoriu cu paratul Guvernul Romaniei. Obliga paratul sa efectueze operatiunile prevazute de lege in vederea stabilirii datei desfasurarii alegerilor partiale pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Cluj, sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata in sedinta publica din 03.04.2015”, se arata in minuta judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj.

Victor Viorel Ponta si PSD au impresia ca se poate glumi pe seama drepturilor cetatenilor Clujului de a alege si de a fi ales. Sper sa nu trateze situatia ca pe o gluma, asa cum s-au obisnuit sa guverneze Romania”, se arata in comunicatul semnat de Mihai Seplecan.

Citeste si Un consilier judetean da in judecata Guvernul pentru ca nu organizeaza alegeri pentru sefia

In intampinarea pe care au depus-o in fata instantei, reprezentantii Guvernului motiveaza de ce refuza sa organizeze alegeri locale anticipate. In esenta, este vorba de lipsa finantarii, costurile estimate fiind de 11 milioane lei, bani care nu au fost inclusi in bugetul Ministerului Administratiei si Internelor.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, si-a dat demisia din functie pe data de 3 octombrie 2014. In urma demisiei acestuia, Guvernul trebuia sa stabileasca data alegerilor pentru functia de presedinte al CJ Cluj in termen de 90 de zile.

Adauga un comentariu