National

Guvernul Ponta: puscarie pentru academicianul iesean Viorel Barbu

Publicat: 02 iul. 2012
1

@ Situatie fara precedent in mediul academic @ Reputatul profesor si academician iesean Viorel Barbu, unul dintre oamenii de stiinta care a dat verdictul in cazul de plagiat al premierului Victor Ponta, lanseaza acuzatii dure la adresa actualei puteri

Momente grele pentru reputatul matematician, prof. univ. dr. Viorel Barbu, presedintele filialei iesene a Academiei Romane. Acesta, membru in Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), organism care a decis ca premierul Victor Ponta a plagiat in cazul lucrarii sale de doctorat, sustine ca a fost amenintat cu inchisoarea, iar actuala putere a facut presiuni uriase asupra celor din comisie.

„Acest consiliu si-a exprimat, intr-o maniera legala, o opinie legata de acest caz si nu a dat un verdict. Cu toate acestea, a fost desfiintat in mod abuziv chiar in aceasta perioada. A fost un abuz grosolan al puterii, avand in vedere ca eu, alaturi de ceilalti colegi, am evaluat plagiatul premierului Victor Ponta si am oferit elemente clare ce arata ca a fost vorba de un „copy – paste”.
Este complet anormal ca membrii CNATDCU sa fie amenintati cu inchisoarea si sa le fie intocmite plangeri penale de catre un ministru al Guvernului Romaniei. Am mai fost acuzat si de faptul ca as fi membru al PD-L, lucru la care am dat o dezmintire oficiala. Repet, in acest caz este vorba despre un abuz grosolan al puterii. Noi am lansat, deja, si o petitie on-line referitor la acest caz, petitie care are mii de sustinatori”, a spus Barbu.

Mai mult, membrii Consiliului General al CNATDCU au redactat si o declaratie apel. In aceasta, printre altele, se arata: „Luand nota de Ordinul de ministru publicat in Monitorul Oficial, in timpul desfasurarii sedintei, privind revocarea Consiliului General si abrogarea regulamentului CNATDCU, in scopul subordonarii activitatii acestui consiliu, precum si a comisiilor de specialitate organului executiv ne declaram indignarea si protestam vehement fata de modul arbitrar si nemotivat cu care am fost revocati, precizand ca aceasta s-a produs: in absenta unei evaluari, oricat de sumare, a activitatilor si responsabilitatilor cu care am fost legal investiti, in lipsa totala de responsabilitate fata de problemele efective ale invatamantului superior si cercetarii din Romania in incercarea nedisimulata de a promova mediocritatea”, se arata in document.

Vezi aici petitia lansata de membrii CNATDCU.

Comentarii
 • Academinicieni la numar.
  De unde atata demnitate ?
  Ar fi fost daca se pronunta asupra problemei in intregul ei. Adica la lucrarea de doctorat sunt indrumatori, comisii de oameni care fac rapoarte. Acordarea titlului de doctor este un proces ale carui etape sunt verificate si rasverificate -contra cost. Deci unde-i deminitatea, unde-i raspunderea domnule.

 • @Asberger Costantin. Ai vazut dumneata in Epoca Nastase toate astea? Te-ai trezit sau inca visezi?.Adica aia Furau zi si noapte si mai aveau si timp sa-si faca doctoratu.Nu domnul meu , furau si bani,furau si la doctorate ca doar nu erau prosti.Munca e pentru fraeri nu pentru politicieni.

 • asta este o minciuna mizerabila. oricum, acest „academician” ar trebui sa spuna CUM A AJUNS EL ACADEMICIAN si daca lucrarile lui sunt originale (OARE?!). Insa, ce a facut el pentru mediul academic iesean? Intreb si eu, ca nu vad absolut nimic. Nici lucrari publicate, nici sesiuni stiintifice, nici macar o revista care sa reflecte munca de cercetare a membrilor filialei din Iasi. Academia Romana, inafara de a instraina Casa memoriala Coanda si distrugerea materialelor si exponatelor din vechiul muzeu, ce dracu fac? Si ce fonduri au!! SUNT MIZERII UMANE pentru ca toat lumea stie ce servcii trebuia sa aduci PARTIDULUI SI SECURITATII STATULUI pentru a ajunge „academician”. Iar munca lor de academicieni era aceea de a copia si de a-si insusi lucrarile stiintifice din alte zone ale lumii, la care acesti tovarasi, avea acces nelimitat. SICTIR TOV BARBU! hai pa

 • bai Marin,buhai prost ce esti domnl asta e doctor de pe vremea cand in Romania inca se facea carte,nici nu poti sa il compari cu un mucos ca Ponta sau ca altii…este un abuz clar asupra oamenilor educati,pt ca ei sunt singurii din tara asta plina de prosti care isi dau seama si vad adevarata fata a „ingerasilor” din USL…RUSINE ACTUALULUI GUVERN AL ROMANIEI,un guvern care aduce f mult ca idei si comportament cu fascismul..

 • ponta sa faca puscarie nu un om care a invatat ca sa fie academician PONTA PE LINGA EL ESTI UN NEINTARCAT ASA CA MUSCATI LIMBA

 • dar,cei care au indrumat-o pe tov academician dr.ing.de renume mondial,fiei tarana usoara,cum de au lasat-o sa ajunga acolo?cei cu plimerii,cinei facea lucrarile.?nu tot niste academicieni de astia ajunsi mari pe glume?acum cine naiba va mai obliga sa faceti politica?nu vedeti ca nimeni nu a fost indrumator,consultant sau cum se mai chiama.pina si andreea paul wass,spune ca a lucrat sapte ani la doctorat.inseamna ca dupa ce a terminat gimnaziul,liceul,eventual o facultate pe la fara frcventa,s-a apucat de doctorat.dar cu pirciul,cu pirciul si cu linsul in ppoucand a mai avut timp?ca de altfel are gura,mama mama.

 • Pentru cei idignati de faptul ca nemernicia este data in vileag; asocierea cu impostorii este somnul ratiunii. Monstrii s-au nascut, ameninta, .. Academicieni, cu numar totusi. Prosti, fara numar.

 • Daca guvernul a ajuns sa persecute unul din cei mai mari matematicieni romani ai tuturor timpurilor, atunci Romania se gaseste intro situatzie mai grava decat banuiam. Dnul Viorel Barbu este unul din putinii piloni care mai sprijina reputatzia culturii Romanesti. Faptul ca mi ul titulescu a avut tupeul sa se atunga de el imi spune ca lui Ponta il doare in fund de tzara asta.

Adauga un comentariu