National

Guvernul Ponta, validat de Parlament

Publicat: 08 mai 2012
1

@ Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat luni ca doreste sa fie un prim-ministru al USL, alaturi de care sa câstige toate alegerile care vor urma si sa demonstreze românilor ca Uniunea merita un mandat de incredere in luna noiembrie a acestui an

Cabinetul Ponta
a fost investit luni de Parlament cu 284 de voturi pentru si 92 impotriva. „Il felicit pe Victor Ponta, pe toti membrii Cabinetului, le doresc succes”, a spus Blaga. Ieri seara, ministrii au depus juramantul, la Palatul Cotroceni.

Luni, ministrii Cabinetului Ponta au primit avize favorabile in comisiile parlamentare de specialitate care i-au audiat.

Guvernul va fi format din: prim-ministru – Victor Ponta, ministrul Finantelor Publice si viceprim-ministru Florin Georgescu, ministrul Apararii NationaleCorneliu Dobritoiu, ministrul Administratiei si InternelorIoan Rus, ministrul delegat pentru Administratie Victor Paul Dobre, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri Daniel Chitoiu, ministrul Afacerilor Externe Andrei Marga, ministrul Afacerilor Europene Leonard Orban, ministrul Transporturilor si InfrastructuriiOvidiu Silaghi, ministrul Mediului si Padurilor Rovana Plumb, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului Eduard Hellvig, ministrul CulturiiMircea Diaconu, ministrul Justitiei Titus Corlatean, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale Dan Nica, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale Mariana Campeanu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Ioan Mang, ministrul SanatatiiVasile Cepoi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii RuraleDaniel Constantin, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul Mircea Dusa, ministru delegat pentru dialog social Liviu Marian Pop, ministru delegat pentru mediul de afaceri Lucian Isar.

Promisiuni

Victor Ponta a declarat, luni, ca doreste sa fie un premier al USL, alaturi de care sa câstige toate alegerile care vor urma, si sa demonstreze românilor ca Uniunea merita un mandat de incredere in luna noiembrie a acestui an. „Vreau sa fiu un prim-ministru al USL si sa câstigam toate alegerile care vor urma. (…) Urmeaza o perioada grea”, a declarat Ponta, cu prilejul reuniunii grupurilor parlamentare ale USL, unde erau prezenti ministrii desemnati.

Potrivit acestuia, „cei care pleaca de la putere au incercat, cu ultimele forte, cu ultimele resurse financiare, cu ultimele pârghii, sa blocheze investirea Guvernului USL”. „Este foarte important sa fim la fel de mobilizati cum am fost la motiunea de cenzura. Eu, personal, si cred ca si Dvs., veti vota la vedere, ca sa nu intram in masinaria de propaganda a adversarilor nostri. Dupa cum stiti, exista doua acorduri cu alte doua grupuri parlamentare care vor sprijini acest guvern si, asa cum s-a intâmplat la comisie, este important ca in plen sa avem voturile necesare pentru sustinerea guvernului si a programului de guvernare”, a afirmat presedintele PSD.

Premierul a promis ca toti membrii Cabinetului vor fi mereu prezenti pentru a raspunde in fata grupurilor USL, dar si in fata Parlamentului. „Doar in urma cu zece zile eram in banca cu Dvs., si as vrea sa nu uit cât de umilit si sfidat m-am simtit de alte guverne, care considerau ca Parlamentul este o anexa careia ii mai dau din când in când câte o mica satisfactie, de obicei pecuniara, pentru a sta in banci, nu pentru a vota. De mâine dimineata ne asteapta o munca grea. Batalia adevarata, esentiala, o veti duce Dvs., alaturi de colegii care candideaza la alegerile locale, alaturi de sefii de campanie, pentru ca trebuie sa câstigam. Trebuie sa dovedim, in aceste sase luni, ca stim sa conducem, ca sa primim, cel târziu in luna noiembrie, un mandat intreg de la populatie”, a spus copresedintele USL.

Pretentia lui Boc

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, ca democrat-liberalii asteapta ca in noiembrie, „când USL va preda guvernarea”, sa lase in urma cresterea economica de 2,5%, un deficit bugetar in limita a 3% si credibilitatea internationala a României in plan economic.
El a cerut Uniunii Social Liberale ca, in perioada in care va guverna, sa nu incetineasca reformele incepute pentru modernizarea statului.  „Le cerem in mod expres sa nu compromita reforma educatiei, reforma justitiei, prin cele patru Coduri adoptate, reforma Codului muncii, care a adus mai multe contracte de munca in ceea ce inseamna piata muncii din România, sa mentina echilibrele economice pe care le-am restabilit cu atâta greutate si sa confirme in continuare stabilitatea economica”, a declarat Emil Boc.

Adauga un comentariu