Actualitate

Guvernul, reacție oficială după conflictul din Parlament dintre Virgil Popescu și George Simion

Publicat: 07 feb. 2022
colaj Virgil Popescu George Simion
Mai mulți politicieni au condamnat gestul lui George Simion de astăzi, din Parlament, după ce l-a agresat pe Virgil Popescu, ministrul Energiei

Guvernul a transmis astăzi un comunicat oficial prin care își exprimă dezacordul cu privire la actele de agresiune ale lui George Simion din ședința de astăzi din Parlament.

După citirea moțiunii simple, ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, a luat cuvântul de la tribună să răspundă acuzațiilor și să explice situația din energie. Din bănci, George Simion l-a strigat că este un hoț.

„Premierul Nicolae Ciucă dezaprobă actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul României.  Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violență, mult dincolo de limitele libere exprimări ale unei opinii politice.  Prim-ministrul Nicolae Ciucă face un apel la decență și responsabilitate, pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România și le-a asumat.” transmite Guvernul.

Mai mulți politicieni au condamnat gestul lui George Simion de astăzi, din Parlament, după ce l-a agresat pe Virgil Popescu, ministrul Energiei. Ministrul a primit un val impresionant de susținere.

Regulamentul Camerei Deputaților ar putea fi modificat

“`Violența este ultimul refugiu al incompetenței`. Asta spunea celebrul scriitor Isaac Asimov, un evreu genial care s-a distins în America, după ce părinții lui au fugit din Rusia bolșevică în căutarea libertății. Cuvintele lui Asimov se aplică perfect momentelor regretabile de astăzi din Parlamentul României. Dincolo de violența gesturilor în sine, vorbim de un atentat la democrația românească și la autoritatea statului român. Este aceeași tactică aplicată constant de sovietici, încă de acum 70 de ani: îndepărtarea cetățenilor de instituțiile democrației prin erodarea încrederii lor în stat și în autoritate. Astfel, atacurile din Parlamentul României, care ar trebui să fie templul democrației românești, nu un stadion de liga a III-a, nu sunt deloc întâmplătoare.

Delegitimarea democrației românești, strigătele permanente, lipsa dezbaterii de substanță și mutarea atenției publice pe circ, nu pe adevăratele probleme ale românilor, toate acestea sunt parte dintr-un plan. Iar cei care l-au făcut știu ce fac și în niciun caz nu au în minte binele românilor. De aceea trebuie luat atitudine. Prin vocea liderului de grup, Gabriel Andronache, #PNL a anunțat deja că va propune modificarea Regulamentului Camerei Deputaților pentru a nu mai permite astfel de derapaje grave. În joc este viitorul democrației românești”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

Florin Cîțu acuză USR pentru incidentele din Parlament

Președintele PNL afirmă că este nevoie de sancțiuni dure împotriva lui George Simion, după ce liderul AUR l-a agresat fizic pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, la tribuna parlamentului. Cîțu acuză USR că a legitimat AUR, incidentul cu Virgil Popescu fiind al doilea de acest gen, după cel în care deputatul PNL Florin Roman a fost luat cu forța de la prezidiul Camerei Deputaților.

„În momentul în care a fost depusă moțiunea USR-AUR, exact același lucru am avut. Atunci erau alături de ei și cei de la USR, dar același comportament care nu a fost sancționat atunci. Faptul că nu a fost sancționat atunci cu o plângere penală, astăzi a recidivat. Aceeași grupare politică. O grupare extremistă, xenofobă, antisemită, o grupare care și-a făcut un titlu de glorie din a agresa verbal și fizic pe cei care au altă opinie. Asta nu înseamnă democrație. Este legea pumnului și nu vom tolera așa ceva. Voi propune în Birourile Reunite sancțini clare și dure pentru cei care vor face astfel de gesturi în viitor. Totuși, și azi acolo erau chestori care nu și-au făcut treaba. Trebuie să vedem ce s-a întâmplat. Este o situație îngrozitoare, o imagine pe care am văzut-o când a fost agresat Florin Roman. Atunci a fost momentul în care AUR a fost legitimat de USR. Iar astăzi vedem ce se întâmplă. Cred că după acest incident vom vedea Parlamentul că va lua măsuri mai dure, nu doar un avetisment, împotriva celor care nu respectă regulile. Nu mai spun de reguli de igienă, de distanțare socială, acolo au fost multe încălcări. Agresivitatea pe am văzut-o astăzi nu își are locul în Parlamentul României”, a declarat Cîțu, pentru Digi 24.

Liderul PNL își exprimă speranța că instituțiile statului să-și facă treaba cu celeritate, după de Virgil Popescu a depus plângere penală împotriva lui George Simion.

Florin Cîțu îi răspunde și lui Dan Barna, după ce liderul USR a acuzat PNL și PSD că au încercat să profite de situația generată de George Simion, pentru a nu mai dezbate moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului energiei.

„Cine se aseamănă se adună. Au rămas în parlament AUR și USR astăzi. Același comportament este susținut public de cei de la USR. Cred că astăzi puteau din respect pentru români puteau să facă un pas în lateral, dar și astăzi au stat lângă AUR, ceea ce arată clar direcția în care merge USR”, a mai afirmat Cîțu.

 

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț
Adauga un comentariu