News Flash:

Guvernul reduce bursele din educatie

15 Mai 2010
951 Vizualizari | 1 Comentarii
Guvernul ia în calcul sistarea facilitatilor de care beneficiaza pensionarii la transportul public si cel feroviar, diminuarea burselor pentru elevi si studenti, a indemnizatiei de merit si rentei viagere, precum si anularea ajutorului financiar acordat pentru achizitionarea de carti educationale. Retragerea si, respectiv, anularea facilitatilor sunt incluse într-un proiect de ordonanta de urgenta aflat în stadiu de elaborare. Documentul prevede ca, începand cu 1 iunie 2010, nu se mai acorda facilitatile pentru transportul intern auto si feroviar, transportul local în comun, de suprafata si subteran, prevazute de OU 71/2004 privind acordarea unor facilitati familiilor de pensionari, Legea 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, Legea învatamantului si Legea privind statutul personalului didactic. "Incepand cu data de 1 iunie 2010, cuantumul burselor de care beneficiaza elevii, studentii, cursantii, doctoranzii si auditorii de justitie, precum si bursele de cercetare se diminueaza cu 25%. Incepand cu 1 iunie 2010, drepturile de care beneficiaza elevii si studentii, finantate din bugetul Ministerului Educatiei, se diminueaza cu 15%", se arata în actul normativ. Proiectul prevede totodata reducerea cu 25% a indemnizatiei de merit acordate în baza Legii 118/2002, a cuantumului rentei viagere acordate sportivilor de performanta si a sprijinului statului pentru salarizarea personalului clerical si neclerical. Incepand cu 1 iunie se abroga si prevederile Legii 315/2006 privind stimularea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic, necesare îmbunatatirii calitatii activitatii didactice în învatamantul preuniversitar. Tot de la 1 iunie va fi redus cu 25% si cuantumul indemnizatiilor acordate membrilor Academiei Romane, Academiei Oamenilor de Stiinta si Academiei de Stiinte Tehnice, iar cuantumul sprijinului material acordat urmasilor membrilor Academiei Romane si Academiei Oamenilor de Stiinta va fi redus cu 15%. O diminuare de 25% va fi aplicata si indemnizatiei lunare acordate în baza Legii 45/2009 privind organizarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" si a sistemului de cercetare-dezvoltare din agricultura, silvicultura si industria alimentara. Cuantumul rentei viagere agricole va fi de asemenea redus cu 25%. Cuantumul rentei viagere agricole reprezinta echivalentul în lei a 100 euro/an pentru fiecare hectar de teren agricol situat în extravilan, pentru care rentierul a încheiat un acord de vanzare. In cazul în care terenul a fost arendat, valoarea rentei viagere anuale este de 50 euro pe hectar.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

pensionar85  | #106741
Ar fi bine sa se elimine total indemnizatiile pentru asa zisii membri ai Academiei Tehnice, care s-au facut membri unii pe altii si nu produc nimic. Ba si-au facut si uniforme, cu Palmes Academiques!!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4104 (s) | 22 queries | Mysql time :0.295269 (s)