News Flash:

Guvernul renunta la forfetar

23 Noiembrie 2010
1025 Vizualizari | 0 Comentarii
• Microîntreprinderile ar putea plati 3% impozit pe venit

Guvernul a decis sa renunte la introducerea impozitului forfetar din cauza dificultatilor care ar putea aparea în administrarea unui astfel de sistem si analizeaza posibilitatea revenirii la impozitarea cu 3% a veniturilor microîntreprinderilor, a informat Mediafax. Impozitul forfetar urma sa fie introdus începând cu anul viitor ca masura compensatorie la impozitul minim, care a fost eliminat de la 1 octombrie. Pentru a realiza tinta de deficit stabilita pentru 2011 si pentru a compensa eliminarea impozitului minim, Guvernul s-a angajat în scrisoarea catre FMI sa continue reformele în sectorul sanatate, pentru a îmbunatati veniturile, si sa controleze mai bine cheltuielile, sa reduca subventiile totale destinate bunastarii animalelor pentru 2011, dupa confirmarea introducerii finantarii acestor programe din Programul National European de Dezvoltare Rurala, sa rationalizeze în continuare ajutorul de stat si sa continue reducerea de angajati în sectorul public, între altele prin mentinerea politicii de înlocuire a unui singur angajat din sapte care parasesc sistemul.
Reintroducerea impozitului de 3% pe venitul microîntreprinderilor este una din variantele care vor fi analizate împreuna cu Comisia Europeana si FMI pentru optimizarea sistemului fiscal si pentru o mai buna colectare a veniturilor. Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ieri, la Guvern, ca dupa discutiile cu reprezentantii FMI, ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale s-a ajuns la concluzia ca eliminarea impozitului minim nu necesita masuri compensatorii. Întrebat daca s-a renuntat la introducerea impozitului forfetar, ministrul a spus ca va fi luata o decizie dupa ce autoritatile vor discuta cu reprezentantii celor trei organisme.
Impozitul minim a fost introdus în primavara anului trecut si, potrivit autoritatilor, eliminarea lui nu are efect asupra încasarilor bugetare din 2010, iar impactul pentru anul viitor este estimat la un miliard lei. Începând cu 1 octombrie, firmele platesc impozit pe profit de 16%. Pâna la sfârsitul anului trecut, microîntreprinderile au beneficiat de un regim special de impozitare, care le permitea sa opteze între plata impozitului pe profit si plata unui impozit pe venit, care a crescut progresiv în ultimii ani pâna la 3% din venituri. Aceasta prevedere nu a mai fost aplicata si în 2010. Microîntreprinderile erau acele societati cu pâna la 9 angajati si venituri anuale de cel mult 100.000 euro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

impozitului forfetar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3914 (s) | 22 queries | Mysql time :0.279844 (s)