National

Guvernul schimba regulile privind inmatricularea vehiculelor. Ce risca soferii care nu-si platesc la timp taxele

Publicat: 19 iun. 2016

Guvernul vrea sa interconecteze bazele de date ale Politiei si ale autoritatilor fiscale, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, iar in cazul in care un cumparator de autovehicul nu plateste taxele cu privire la detinere si inmatriculare in 60 de zile, inmatricularea este suspendata.

Executivul intentioneaza sa modifice Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice la capitolul inmatricularea vehiculelor prin OUG privind debirocatizarea aflata in consultare publica.

Conform sursei citate, autoritatile fiscale competente vor transmite autoritatii competente situatia vehiculelor pentru care proprietarii nu si-au indeplinit in termen obligatiile prevazute, respectiv daca titularul certificatului de inmatriculare nu a platit obligatiile fiscale.

”Inmatricularea vehiculelor se suspenda de drept, in cazul proprietarilor care nu si-au indeplinit in termen obligatiile (in termen de 60 de zile – n.r.), incepand cu prima zi dupa implinirea acestui termen. Autoritatile fiscale competente comunica autoritatii competente indeplinirea obligatiilor restante, in termen de 48 de ore de la indeplinirea acestora. La primirea comunicarii, autoritatea competenta revoca masura suspendarii inmatricularii”, se mai arata in textul proiectului.

De asemenea, punerea in circulatie a unui autovehicul cu inmatricularea suspendata constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni, respectiv de la 9 la 20 puncte-amenda.loading...

Adauga un comentariu