National

Guvernul va plăti datoria pe care România o are la fraţii Micula

Publicat: 13 dec. 2019

Ludovic Orban a anunţat, vineri, ca Guvernul va plăti datoria pe care România o are la fraţii Micula. Hotărârea a fost luată după ce s-a vehiculat ca ROMATSA risca să rămână fără bani.

„Am luat decizia de a plăti suma pentru care există titlu executoriu în România. În mod evident, după ce Ministerul Finanţelor va efectua plata, ne îndreptăm în toate zonele în care avem litigii şi aici trebuie să vă spun că există decizia unei instanţe din SUA care stabileşte un cuantum, iar, atunci când se ia o decizie într-o instanţă americană care să ducă la o executare, cel care are de recuperat bani de la statul român poate să se îndrepte împotriva oricărei activităţi ţinând de statul român în orice ţară din lumea asta şi asta îţi dezvăluie şi toate activele deţinute de statul român în orice ţară”, a explicat Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

Guvernul va plăti datoria

Premierul a precizat că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se afla şi o hotărâre de suplimentare a bugetului Finanţelor. În sumplimentare se prevede suma către ar trebui să fie plătită în baza titlului executoriu din Fondul de rezervă care se afla la dispoziţia Guvernului României.loading...

Adauga un comentariu