News Flash:

In 2011,

Guvernul vrea sa taie în carne vie

16 Octombrie 2010
1570 Vizualizari | 0 Comentarii
Emil Boc
• Conform proiectului bugetului de stat pentru anul viitor, Guvernul Boc 5 diminueaza fondurile bugetelor locale din TVA, înjumatateste alocatiile pentru lucrari de infrastructura si baze sportive, reduce banii pentru salarii din învatamânt si ajutoare sociale

Dupa un an 2010 plin de reduceri de personal si salariale, cel de-al cincilea Executiv condus de Emil Boc se pregateste sa taie si mai mult din veniturile romanilor. Cel putin asta prevede proiectul de buget pe 2011. Astfel, potrivit acestui document, Guvernul va diminua substantial fondurile bugetelor locale din TVA, taind la jumatate alocatiile pentru lucrari de infrastructura si baze sportive, dar reducând si banii pentru salarii din învatamânt si ajutoare sociale, si va reduce cu 50% si volumul creditelor pentru înfiintarea locurilor de munca.
Fondurile totale care vor fi alocate anul viitor bugetelor locale, din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, vor fi limitate la 13,7 miliarde lei, în scadere de la bugetul total de 17 miliarde lei acordat pentru 2010, conform proiectului bugetului de stat pentru 2011, obtinut de Mediafax. Sumele alocate pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor si municipiului Bucuresti vor scadea de la 11,5 miliarde lei, în 2010, la 8,8 miliarde lei, în 2011, fiind afectate atât alocatiile pentru finantarea cheltuielilor cu salariile si contributiile aferente din institutiile de învatamânt preuniversitar de stat (taiate de la 9,6 miliarde lei la 7 miliarde lei), cât si sumele reprezentând ajutorul social si ajutorul pentru încalzirea locuintei (diminuate de la 844,6 milioane lei la 791,6 milioane lei).
Bugetul destinat finantarii Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din mediul rural va fi redus la jumatate, de la 813,5 milioane lei la 440,3 milioane lei. Fondurile prevazute în proiectul de buget pentru anul viitor sunt comparate cu alocatiile stabilite la începutul acestui an în bugetul pentru 2010.
În luna august, la rectificarea bugetara, Guvernul a diminuat cu 1,2 miliarde lei sumele alocate pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivel local si cu 388,5 milioane lei bugetul destinat lucrarilor de infrastructura si baze sportive.
Proiectul de buget pentru 2011 indica, totodata, reducerea la jumatate a volumului total de credite care pot fi contractate, în conditii avantajoase, de întreprinzatori care înfiinteaza noi locuri de munca prin întreprinderi mici si mijlocii. Bugetul total alocat acestui program va fi diminuat anul viitor de la 20,6 milioane lei, în 2010, la 10 milioane lei, cuantumul maxim al creditului care poate fi acordat unui beneficiar fiind mentinut la 1,5 milioane lei. Legea în vigoare prevede ca, pentru crearea de noi locuri de munca prin înfiintarea si dezvoltarea de întreprinderi mici si mijlocii, de unitati cooperatiste si asociatii familiale, pot fi acordate pentru investitii credite din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru o perioada de cel mult trei ani, inclusiv perioada de gratie de maximum 6 luni, cu o dobânda de 50% din taxa oficiala a scontului, stabilita de Banca Nationala a României. Suma totala care poate fi utilizata pentru acordarea de credite si cuantumul maxim al creditului sunt stabilite anual prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

executiv emil boc guvernul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4069 (s) | 22 queries | Mysql time :0.297620 (s)