News Flash:

Guvernul vrea sa taie salariile de merit

31 Ianuarie 2009
4080 Vizualizari | 6 Comentarii
• Executivul intentioneaza sa faca mai multe restrictii bugetare printr-o ordonanta de urgenta ce va fi discutata cu sindicatele • Guvernul vrea sa sisteze sporurile salariale pentru unele categorii de functionari, sa nu mai acorde in acest an personalului bugetar salarii de merit si sa plateasca sporul de radiatii in functie de cat de necesare sunt instalatiile emitatoare pentru activitatea institutiilor • Tot in acest an se propune sa nu mai fie acordate nici premiile lunare, stabilite in limita a pana la 10 la suta din cheltuielile cu salarii, pentru functionarii publici cu rezultate considerate valoroase in activitate

Guvernul vrea sa sisteze sporurile salariale pentru unele categorii de functionari, sa nu mai acorde in acest an personalului bugetar salarii de merit si sa plateasca sporul de radiatii in functie de cat de necesare sunt instalatiile emitatoare pentru activitatea institutiilor.

Noile prevederi au fost deja incluse intr-un proiect de Ordonanta de urgenta, care urmeaza sa fie discutat cu partenerii sociali. Documentul include o serie de restrictii in salarizarea functionarilor publici si prevede ca salariile de merit, astfel cum sunt acestea reglementate de actele normative, nu se acorda personalului bugetar in anul 2009. Tot in acest an se propune sa nu mai fie acordate nici premiile lunare, stabilite in limita a pana la 10 la suta din cheltuielile cu salarii, pentru functionarii publici cu rezultate considerate valoroase in activitate, iar orele prestate peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul bugetar sa fie compensate corespunzator cu ore libere.

Proiectul de ordonanta mai prevede ca sporul de lucru pentru conditii vatamatoare generate de instalatii care genereaza campuri electromagnetice de radiofrecventa produse de emitatori pentru comunicatii, instalatii de microunde, instalatii de curenti de inalta frecventa sau statii de bruiaj, de pana la 10 la suta din salariul de baza al functionarilor publici, se acorda doar daca aceste instalatii sunt absolut necesare derularii activitatii proprii a autoritatilor si institutiilor publice in care functioneaza astfel de instalatii. Neacordarea in 2009 a sporului salarial de 75 la suta din salariu pentru functionarii cu atributii in gestionarea asistentei financiare din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile si stabilirea unor criterii clare de acordare a sporului salarial de pana la 75 la suta din salariu pentru functionarii cu atributii in gestionarea fondurilor comunitare sunt alte prevederi ale documentului. La acestea se adauga reducerea nivelului de majorare a salariilor de baza atat pentru managerii de proiecte cu finantare internationala, de la 75 la suta, la maximum 50 la suta, cat si pentru observatorii desemnati in procesul de verificare a contractelor de achizitie publica, de la 75 la suta, la 10 la suta. Pentru functionarii publici si personalul contractual din Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Guvernul vrea ca procentul de 75 la suta reprezentand nivelul de majorare a salariilor de baza sa reprezinte o limita maxima, in timp ce pentru controlorii financiari si auditorii interni sa nu mai fie acordat in acest an sporul de pana la 25 la suta din salariul de baza.

Pentru membrii Comitetului pentru Audit Public Intern este propusa o plafonare a indemnizatiei de sedinta de la 20 la suta la 1 la suta din nivelul echivalent salariului brut al secretarilor de stat. Toate aceste reduceri de cheltuieli sunt justificate in preambulul proiectului de Ordonanta de urgenta prin necesitatea unor masuri de diminuare a cheltuielilor din administratia publica, motivate de actuala criza economico-financiara, aratandu-se ca exista riscul cresterii cheltuielilor bugetare, cu implicatii asupra deficitului bugetar, in lipsa unor reglementari imediate.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

instalatiile emitatoare personalul bugetar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (6)

Olaru  | #56205
Daca se va recurge la aceasta masura si in invatamant, e o nesimtire totala.Poate acesta e primul an , dupa o munca asidua de cativa ani, in care ai posibilitatea sa iei salariu de merit, iar imbecilii de la guvernare iti iau acest drept.Sa se ia aceste masuri la alte institutii unde salariatii taie frunze la caini.Cum se va lucra de acum in invatamant?In bataie de joc, exact asa cum vor guvernantii.
Antihirtu  | #56206
Salariile voastre cand le "scurtati" boilor??????? Vi se pare c-ati dat prea mult la prostime???Nu va mai ajung cheltuielile pentru masini de lux si chefuri strigatoare la cer?????? SA VA FIE RUSINE, incercati sa ne sufocati, si asa de-abia rezistam si o ducem de pe=o zi pe alta, asteptand cu infrigurare nenorocitul asta de salar, care este de mizerie, iar voua nu va mai ajunge... SA VA IA DRACU
Eminentul  | #56207
Elevii, studentii si cadrele didactice din Iasi pot beneficia in vacanta dintre semestre de tabere la munte cu preturi reduse. Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) a pus la dispozitia elevilor, studentilor si a profesorilor un program prin intermediul caruia acestia pot petrece sapte zile la munte in schimbul unor sume cuprinse intre 150 si 360 lei.
Leon  | #56208
Oricum, nu vor mai fi alesi vreodata( de subsemnatul). Dupa ce au distrus toata industria din Romania falimentand-o, din nou lovesc tot in populatie, prin pensionare fortata, reducere de sporuri si tot ce viseaza noaptea. Totusi cred ca Boc nu-l duce capul sa faca atatea rautati propriului popor, ci numai "piratul" care este mentorul acestuia, cel care intruchipeaza "DIAVOLUL" si imbraca mantia dreptatii. blestemat sa-i fie neamul!
Invatator  | #56209
Guvern de cacat, de ce nu cerceteaza cu atentie cum au cheltuit banii marlanii de liberali, ca sa vada cum s-au consumat mii de miliarde pe "instruiri, deplasari in strainatate, work-shopuri, conferinte" si tot felul de alte inventii prin care s-au supt banii statului. Dupa cunostintele noastre singurul director din Iasi care nu a facut o deplasare in strainatate in perioada 2004-2008 a fost Bondoc de la DSVSA, iar acum, drept multumire a fost scos pe tusa de unii ca Nedelcu, Cretu, Bulgaru si alti "specialisti". Bulgaru se lauda la toti ca-si cumpara costume de zeci de milioane din strainatate, iar in campania electorala a santajat toti agentii economici sa-i dea bani, iar acum se lauda la toti ca el face jocurile in PD-L. Guvernul trebuie sa taie hotiile care sunt peste tot, nu drepturile oamenilor care muncesc de dimineata si pana seara. Daca nu stiu cum se pot face economii, sa plece acasa, ca sunt mai rai decat cei dinainte, adica si hoti si prosti (vorba lui Vanghelie - "astia nu stiu nici cum sa fure").
M C  | #56210
de ce nu se fac economiile si la nivel inalt , cum de acolo se gasesc resurse pentru cresterea salariilor , iar la noi cei de la nivel local nu ?
credeti ca nu era suficienta creterea monedei euro , in care majoritatea dintre noi avem rate la banci ?
d-nule prim ministru va rog sa-mi dati o solutie de supravietuire in conditiile in care acum dupa ce ati redus tot la bugetari pentru a face economii , cum sa pot supravietui daca eu castig 1200 lei pe luna si am datorii la banca de 1300 lei pe luna? cine imi plateste mie diferenta de 100 lei si mancara , cheltuielile casei cu ce sa le platesc ?
oare cand ati laut hotararea asta v-ati gandit si la oamenii care se afla in situatia mea?
si apropos am terminat si un master in administratie publica , adica sa nu va ganditi ca as avea salariul asta la nivel de referent ...sunt economit d-nule prim ministru ...este petru prima oara cand simt neputinta ...si daca nu as lucra in sistem ,poate v-as crede ca nu se poate ...dar stim bine cu totii ca se poate ...de ce duceti banii in infrastructura ? oare din `90 si pana astazi nu ar fi trebuit sa se termine cu infrastructura asta ? unde sunt banii care s-au alocat in fiecare an pentru infrastructura , ca de vazut nu se vede ca s-ar fi facut ceva ...de ce nu modificati ordonanta 34 privind achizitiile publice , ca sa nu se mai poata umfla preturile la tot ce se achizitioneaza cu peste 100%, nu credeti ca de aici ar trebui sa se inceapa si nu de la salariile noastre care oricum sunt mici ( vorbesc de administratia locala )...va bateti joc de noi , asta este si nu va pasa ca o sa ajungem sa nu mai avem nici ce sa mancam in timp ce voi va indestulati .......unde v-au disparut loganurile???
sa va fie rusine !!!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4993 (s) | 22 queries | Mysql time :0.372829 (s)