Local

Habarnistul Iulian Bulai (USR) ! Autostrada A8 trece prin Buzău și Focşani – VIDEO

Publicat: 18 mai 2021
Iulian Bulai, deputat USR, arătând cu mâna
Iulian Bulai, deputat USR-PLUS, face gafă după gafă

Gafă de proporţii făcută în direct la un post de televiziune de Iulian Bulai (USR). USR-istul era într-un dialog aprins cu invitaţii din studioul Realitatea Plus în moment în care a afirmat că studiul de fezabilitate pentru Autostrada A8 este în curs de realizare şi că sunt deja cuprinse tronsoanele Ploiești- Buzău și Buzău- Focşani.

Totuşi, ceea ce nu ştie Bulai este faptul că Autostrada A8 nu are nici cea mai mică legătura cu Buzăul sau Ploieştiul. Autostrada A8, numită şi Autostrada Unirii este un proiect care face legătura dintre Tg. Mureș și Iași.

Iulian Bulai consideră că Autostrada A8 trece prin Ploiești

În direct, la postul de televiziune Realitatea Plus, USR-istul Iulian Bulai a oferit o gafă de zile mari. Dovadă a faptului că nu prea îl interesează nici geografia nici doleanţelor sutelor de mii de ieşeni, Bulai a afirmat că autostrada A8 are studiile de fezabilitate de la Ploieşti la Paşcani.

Amuzamentul a apărut şi în momentul precedent când un invitat a explicat că un proiect matur este acela care are studii de fezabilitate terminate. În replică, Iulian Bulai a susţinut că A8 are studiile de fezabilitate care… vor fi gata până în 2022. În replică, invitatul i-a explicat deputatului că, tocmai, nu este un proiect matur pentru că nu există studii de fezabilitate concrete.

Redam dialogul din emisiunea … de la Realitatea Plus

Invitat: Ştiţi ce înseamnă proiecte mature? Sunt proiecte care au studii de fezabilitate! Unde sunt acele proiecte?

Iulian Bulai: Are proiectul A8, tot!

Invitat?: Are studii de fezabilitate făcute?!!

Iulian Bulai: De la Ploieşti până la Pașcani până în 2022 va fi pe fiecare segment studii de fezabilitate

Invitat: Păi nu este acum…

Iulian Bulai: Sunt pregătite pe tronsoane! Ai pe Ploiești-Buzău, începi să îl dai în licitație apoi începe pe Buzău – Focşani! Avem! Este un proiect foarte mare!

Invitat: Păi nu este acum!

Sursă video: Realitatea PLUS

Care este adevărul despre Autostrada A8 și Autostrada A7

În altă ordine de idei, progresul pentru cele două autostrăzi este unul extrem de lent. Vorbim despre faptul că, de exemplu, premierul României, Florin Vasile Cîțu, a anunțat pe data de 14 mai 2021, faptul că a fost stabilit traseul autostrăzii A7 pe tronsonul Pașcani – Siret. Premierul a menționat că va fi autostradă, nu drum express, și că sectorul va fi realizat cu ajutorul fondurilor europene. Studiile de fezabilitate vor fi gata până la finalul anului 2021, a precizat Florin Cîțu.

Finanțarea sectorului Pașcani – Siret va fi acoperită cu fonduri europene, în timp ce porțiunea București – Pașcani se va face cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență, a precizat prim-ministrul.

De pe data de 7 mai 2021, au început lucrările la proiectarea A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni. Firma Consitrans SRL ar urma să demareze proiectul pentru cel mai important tronson din Autostrada „Unirii”, așteptat de locuitorii regiunii Moldova

Să învăţăm geografie: Buzău nu este Tg. Mureș, Focşani nu este Iași

Pentru că este important ca și deputații să aibă noţiuni geografice, în rândurile care urmează vom explica cu exactitate traseul Autostrăzii A8 și al Autostrăzii A7

Autostrada Târgu Mureș-Iași (A8), denumită și Autostrada Unirii sau Autostrada Est-Vest, este o autostradă ce va fi construită pe traseul Ungheni – Iași – Târgu Frumos – Pașcani – Târgu Neamț – Poiana Largului – Ditrău – Târgu Mureș, unde va fi creată o legătură cu Autostrada A3. Va avea o lungime de 310 km

Proiectul Autostrăzii A8, conform Wikipedia

Autostrada A7, denumită și Autostrada Moldovei sau Autostrada Unirii Principatelor Române [1] este o autostradă aflată în construcție în România. Conform Master Planului General de Transport aflat în faze avansate de validare în vara lui 2016, un drum rapid cu numărul 7 ar urma să înceapă la Buzău din șoseaua Muntenia Expres[3], și să ducă spre nord la Focșani și Bacău, apoi mai departe în zona Roman–Pașcani (unde urmează să aibă un nod de legătură cu o altă autostradă aflată în plan, Autostrada Târgu Mureș-Iași

Proiectul Autostrăzii A7 conform Wikipedia
Comentarii
 • Saracul ! I se trage de la aerulcu vitamine respirat in parlament unde cozet s-a descopitat in timpul sedintei.
  USR mereu il trimite pe acest chinuit pe la emisiuni unde si-o ia in gura de fiecare data. Mie-mi place.

 • Bulai este useristul tipic : studii de ra*at, activitate profesionala zero, incompetenta dublata de aroganta agresiva. Daca nu ar fi in politica, ar fi un zero barat.

 • Obraznicia imbracata cu cateva cartoane de studii in privat,ca la stat nu merge,experienta pratica ioc,proptele si multa, multa, gargara.

 • UN IDIOT, MEMBRU MARCANT SI REPREZENTATIV AL NOULUI CURENT si NU IN ULTIMUL RAND AL COALITIEI DE GUVERNARE, „CINE SE ASEAMANA SE ADUNA” IN GASCA. Nu merita sa discutam emanatiile unei asemenea forme de viata.

 • Adevarul ca avem atat de multe autostrazi pe hartie in Moldova incat nimeni nu le mai stie numarul.
  Eu sunt curios ce fac ceilalti deputati de Iasi, cei din PSD mai exista? au activitate? Dar Iuliana Scinteie, si-a schimbatul buletinul de Iasi in unul de Bucuresti? doar acolo lucreaza si acolo are casa, in Iasi vine doar in an electoral.

 • De unde naiba apar specimenele astea?Că românii sunt un popor de oameni inteligenţi cu puţine excepţii.O fi vreo specie de primată necunoscută?

 • Numai daca te uiti la mutra lui iti dai seama de ce zace in capsorul ala. Cine mai are asteptari de la puii astia de securisti, cu diplome false, fara studii, dar cu pretentii?

Adauga un comentariu