Local

Hackerii ataca Ministerul Securitatii din Brazilia

Publicat: 19 ian. 2001
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:19161;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Zilele trecute, un grup de hackeri autointitulat „Crime Boys” a devastat site-ul oficial al Ministerului Securitatii din Brazilia, fortand autoritatile sa-l declare inaccesibil pentru o perioada nedefinita de timp.
Obtinand accesul la fisierele site-ului, grupul respectiv i-a schimbat continutul afisand cateva fotografii ale eroului national din Cuba, Ernesto „Ghe” Guevara, plasandu-le pe un fundal negru impreuna cu inscriptia „Crime Boys”. Site-ul ministerulu, avea functia de a oferi informatii generale despre activitatea sa si nu continea date secrete, comunica oficilitatile braziliene.
Acest grup de hackeri este, de asemenea, suspectat de spargerea recenta a site-urilor Bancii Centrale Braziliene si Casei Oficialitatilor. Au fost atacate, de asemenea, si site-urile Ministerului Stiintei si Tehnologiilor si Curtii Supreme din Brazilia.
In prezent, Ministerul Justitiei din Brazilia lucreaza la elaborarea unei legi care stipuleaza pedepsirea infractiunilor de acest tip.

Hackerii tehnologiei video intra in lumea open source

Dezvoltatorii tehnologiei de hacking video, DivX, au oferit rezultatele muncii lor comunitatii open source. DivX s-a raspandit rapid in mediile underground ca o metoda de a crea si de a trimite online fisiere video de calitate foarte mare. Desi programatorii DivX nu au fost niciodata actionati in justitie, tehnologia a fost acuzatul principal in mai multe procese proeminente intentate de catre companii importante din industria filmului. Programatorii DivX au promis cu catva timp in urma o noua versiune „DivX Deux”, mult mai puternica. Aceasta nu este inca gata, insa au decis sa ofere codul sursa comunitatii open source ca o modalitate de a impinge proiectul inainte. Noul proiect poarta numele de Project Mayo. Conducatorii acestui proiect au declarat: „Scopul Open DivX este de a obtine conlucrarea pe o varietate mare de platforme si device-uri”. Tehnologia DivX in sine nu permite hackerilor sa sparga protectia anti-copiere a DVD-urilor, insa folosita in combinatie cu alte tehnologii, DivX permite filmelor sa fie transmise rapid online sau stocate pe un singur CD standard (640 MB). Fisierele comprimate retin calitatea buna a imaginii, codul DivX fiind bazat pe standardul video MPEG-4.

O distributie Linux de la securistii americani Agentia Nationala de Securitate din SUA (NSA) a lansat saptamana trecuta un prototip de distributie Linux imbunatatit din punct de vedere al securitatii, in speranta de a atrage atentia comunitatii de specialisti IT asupra identificarii breselor de securitate posibile.
NSA a publicat ultima versiune pe site-ul sau oficial la http://www.nsa.gov, de unde orice doritor poate sa o obtina. Codul acestei distributii „de fier” include proceduri de protectie sigura impotriva metodelor de exploatare sau „trisare” a soft-ului. Este, de asemenea, limitat riscul pierderii informatiei in cazul spargerii sistemului de catre un rauvoitor.
Deocamdata, comunitatea de programatori Linux nu se grabeste sa se angajeze in testari. NSA spera sa faca din distributia sa una din cele mai populare si sigure versiuni Linux existente pe piata.

Matei BOSTAN

Adauga un comentariu