Sport

Haideti cu totii la rugby! Prima partida pe teren propriu pentru Poli Iasi de la revenirea in SuperLiga

Publicat: 05 aug. 2016
1

Astazi, pe stadionul Tepro, Politehnica Iasi va disputa prima partida din editia 2016-2017 a SuperLigii CEC Bank pe propriul teren, in etapa a II-a, studentii urmand sa intalnesca pe CSM Olimpia Bucuresti, ambele echipe invinse in runda inaugurala a acestui sezon al primului esalon valoric.

Revenita in SuperLiga CEC Bank, dupa participarea din 2012, Politehnica Iasi a avut parte de un debut incrancenat tocmai pe terenul vicecampioanei, Stiinta Baia Mare, chiar si in aceste conditii elevii lui George Sava reusind sa la lase o buna impresie, mai ales in prima repriza cand au evoluat de la egal cu mult mai valoroasa adversara avuta in fata.

Astfel, in ciuda diferentei inregistrate la finalul jocului de pe Arena Zimbrilor, faptul ca veteranul Cosmin Ratiu a fost nominalizat in echipa ideala a primei etape, iar Daniel Plai continua sa fie o uvertura de calibru, autor a tuturor punctelor studentilor ieseni, sunt tot atatea argumente ca Politehnica Iasi isi poate propune obiective indraznete pentru acest sezon.

CSM Olimpia Bucuresti revine la Iasi dupa victoria obtinuta in editia 2016 a Cupei Romaniei, cand trupa antrenata de Daniel Neaga a reusit sa se impuna cu rezultatul de 27-6. Atunci, Sioeli Lama si Atelea Okati si-au trecut numele pe lista marcatorilor de eseuri in timp ce Marian Ispir s-a afirmat din fata butului. Intre timp, lotul tigrilor a cunoscut cateva modificari importante si chiar daca jucatorii au aratat, in partida pierduta cu Dinamo, ca valoarea ii recomanda pentru evolutia in primul esalon, principala problema este a omogenitatii si, cum s-a intamplat in editiile anterioar, indisciplina a dus din nou la pierderea de puncte importante.

In istoria SuperLigii CEC Bank, Politehnica Iasi si CSM Olimpia Bucuresti s-au intalnit de patru ori, toate partidele revenind bucurestenilor, acesta a cincea disputa anuntandu-se una extrem de interesanta, mai ales ca este programata la inceputul sezonului, cand victoriile acumulate conteaza enorm in economia finala a clasamentului. Partida Politehnica Iasi – CSM Olimpia Bucuresti se va disputa sambata, 6 august, cu incepere de la ora 11:00, pe stadionul Tepro si va putea fi urmarita in direct pe Rugby TV.

Palmaresul intalnirilor Politehnica Iasi-CSM Olimpia Bucuresti in SuperLiga CEC Bank:

2012 Sezonul regulat: Politehnica Iasi-CSM Bucuresti 5-49
CSM Bucuresti-Politehnica Iasi 73-13
Play-Out: Politehnica Iasi-CSM Bucuresti 15-36
CSM Bucuresti-Politehnica Iasi 64-15

Statistica all-time

Politehnica Iasi
Bilant all-time in SuperLiga CEC Bank: 22-1-0-21-250:1028(2 puncte bonus)
CSM Olimpia Bucuresti
Bilant all-time in SuperLiga CEC Bank: 85-33-4-48-1940:2116(30 puncte bonus)
Bilantul intalnirilor directe: 4 partide disputate, 4 victorii CSM Olimpia Bucuresti

Adauga un comentariu