Stiri medicale

Haine pe care nu trebuie sa le bagi niciodata la masina de spalat sau in uscator

Publicat: 14 oct. 2015
7
Vrei sa iti pastrezi cat mai mult timp hainele? Mare atentie la tipurile de imbracaminte pe care le bagi la masina de spalat, dar si in uscatorul de rufe. Unele dintre ele pot provoca chiar incendii, daca sunt supuse la temperaturi foarte mari. Iata mai jos care sunt acestea” 
1. Costumele de baie
Cel mai indicat ar fi sa speli costumele de baie manual si sa le lasi sa se usuce natural. Acestea se pot strica foarte repede daca sunt puse la temparaturi ridicate, noteaza ele.ro
2. Chilotii si dresurile
Nu baga niciodata la masina de spalat dresurile sau chilotii. Pe langa faptul ca acestea trebuie igienizate cu mare atentie, ele se pot rupe extrem de usor daca sunt rostogolite la viziteze mari in masina de spalat. 
3. Covorasele de baie
Covorasele de baie sunt prevazute in general pe spate cu cauciu pentru a impiedica alunecarea pe podeaua umeda. Nu incerca sa le usuci la uscator deoarece cauciul se poate incinge si poti provoca chiar un incendiu din cauza lui. 
4. Sutienele
Sutienele trebuie sa le speli, de asemenea, manual. Acestea sunt foarte fragile si se pot deteriora foarte usor. Isi pierd elasticitatea si devin foarte largi, astfel ca nu le mai poti purta. 
4. Adidasii
Adidasii sau orice alt tip de incaltaminte se spala tot manual. Apa si centrifuga masinii de spalat pot distruge tesatura, dar si aditivii cu care sunt lipiti acestia. 
Adauga un comentariu