Eveniment-Social

Halatele albe ameninta cu greva

Publicat: 19 ian. 2008
1

Reprezentantii sindicalistilor din sistemul sanitar ameninta ca vor intra in greva generala daca Guvernul nu va aproba proiectul de ordonanta privind salarizarea si alte drepturi ale personalului medical in anul 2008. Astazi, liderii Federatiei Sanitas vor avea consultari cu reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice, Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Ministerului Economiei si Finantelor si cu premierul Calin Popescu Tariceanu.

„Ministerul Sanatatii Publice a refuzat discutarea listei de revendicari ce cuprinde majorari salariale si acordarea unor drepturi specifice personalului din sistemul sanitar pana la aprobarea legii bugetului pe anul 2008, motiv pentru care s-a deschis conflictul colectiv de munca la nivel de ramura si am demarat actiunea de strangere de semnaturi pentru participarea la greva generala. In cazul in care Guvernul nu va aproba proiectul de ordonanta in forma negociata, conflictul colectiv de munca se considera reactivat si Sanitas Iasi va fi un participant activ la miscarile de protest, inclusiv greva generala. Facem apel la Guvernul Romaniei sa abordeze cu responsabilitate problemele din sistemul sanitar romanesc, sa opreasca exodul personalului de specialitate pe pietele de munca din alte tari si sa aiba o atitudine care sa justifice angajamentul potrivit caruia sanatatea este o prioritate nationala”, a declarat Viorel Tanase, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi. Sindicalistii vor o majorare a salariului de incadrare cu 12 la suta in doua transe, 6 la suta incepand cu 1 ianuarie 2008 si 6 la suta incepand cu 1 iulie 2008, acordarea a doua prime de stabilitate, una in trimestrul doi si o alta in trimestrul patru, cresterea veniturilor, majorarea bugetului alocat sanatatii in anul 2008 etc.
Comentarii
  • Stiti cati bani strang anual pe orasul Iasi sindicatul Sanitas? 4 miliarde de lei vechi. Daca facem o adunare simpla la 30 de orase se fac 120 miliarde vechi pe ani.
    Unde si la cine se duc banii acestia? In nici un caz la cei care platesc sindicatul pentru ca n-am mai beneficiat de absolut nimic, nici la Craciun, nici la Pasti iar in ceea ce priveste negocierile sefilor de la Sanitas poti spune ca s-au inteles cu primind spagi si comisioane de la cei cu care negociaza. Daca vreun ziarist s-ar baga sa rascoleasca ce se intampla cu banii de la Sanitas, cred ca asa mare valva ar face, de s-ar vorbi pe toate posturile si-n presa cel putin 1 luna.

Adauga un comentariu