Hamburgerii, la fel de periculosi ca si drogurile: pot da dependenta!

Publicat: 07 apr. 2010

Produsele fast-food creeaza dependenta, arata site-ul medical Health.com. In urma unui studiu, cercetatorii americani au observat ca alimentele bogate in calorii, cum sunt cele de la fast-food-uri, pot afecta creierul precum cocaina sau heroina.

Centrii placerii din creier sunt suprasolicitati, iar la un moment dat apar rezistenta si nevoia de a consuma din ce în ce mai mult. Printre alimentele care pot crea dependenta se numara hamburgerii, cartofii prajiti, dulciurile. ‘Oamenii intuiesc ca ceea ce ii face sa manance in cantitati mari
e mai mult decat dorinta, dar le este greu sa vorbeasca despre o dependenta’, spune Paul J. Kenny, professor la Scripps Research Institute din Florida (SUA).
Potrivit cercetatorilor, persoanele care consuma des produse de la fast-food dezvolta obiceiuri alimentare compulsive si cu greu se mai pot abtine de la astfel de produse. Pentru a putea atinge placerea, au nevoie de cantitati tot mai mari de mancare.
Astfel de produse fast-food au inceput sa fie consumate in exces si in Romania. In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale. In Romania, mai bine de un sfert din populatie are aceasta problemaloading...

Adauga un comentariu