Sport

Handbal feminin: „Z” Iasi se pregateste pentru retur

Publicat: 18 ian. 2004

•Echipa de handbal feminin a orasului si-a reluat pregatirile •Formatia ieseana a ales sa se pregateasca in oras, considerand inutil un cantonament la munte

Dupa o vacanta zbuciumata, formatia de handbal feminin „Z” Iasi si-a reluat pregatirile sub comanda antrenoarei Ana Grigoras Duceac. Handbalistele iesence se pregatesc in fiecare zi intre orele 15.30 – 16.30 in Gradina Botanica, antrenament la care se pune accentul pe pregatirea fizica a jucatoarelor. „Noi am considerat ca ne putem pregati foarte bine si in oras, fara sa fie nevoie sa plecam intr-un cantonament montan, mai ales ca o echipa de prima divizie cum este echipa de baschet masculin Universitatea Petre Andrei se pregateste tot in oras”, a declarat Florin Zamfir, patronul „Z” Iasi. La antrenamentele de forta comandate de Ana Duceac participa in acest moment 16 jucatoare, exact acelasi lot care a si incheiat turul Diviziei A (al doilea esalon valoric). Nu este exclus ca in perioada urmatoare la echipa sa mai fie transferate doua-trei jucatoare care sa intareasca lotul.
Zilele de vacanta nu au fost foarte linistite pentru oficialii celei mai tinere echipe din Iasi. Astfel, dupa o colaborare de cateva luni, vicepresedintele Consiliului Judetean, Nicolae Ivanciu, care totusi la echipa a venit in aceasta calitate, si-a retras sprijinul pe care l-a acordat jucatoarelor de la „Z”. Motivatia lui Ivanciu a fost legata de lipsa de transparenta a conducerii executive a singurei grupari de handbal feminin din oras. Dupa ce le-a fost interzis accesul in Sala Sporturilor, din cauza datoriilor si dupa ce au ramas si fara unul dintre principalii sustinatori, jucatoarele antrenate de Ana Duceac vor incerca in returul campionatului sa arate ca merita sa fie ajutate in continuare si de oras pentru a se forma o echipa competitiva, care sa aminteasca de vremurile de odinioara, cand Aura Iasi defila in Cupele Europene. Dupa toate probabilitatile, alaturi de cel care a infiintat aceasta echipa, Florin Zamfir, va mai sosi un om de afaceri, impreuna cu care sa se poata asigura handbalistelor iesene cele mai bune conditii de pregatire si de disputare a jocurilor.
Florin BRIAURloading...

Adauga un comentariu