Local

Handbalistul iesean, o specie pe cale de disparitie

Publicat: 27 iul. 1999

In anii ’90, handbalul iesean era sportul care aducea cei mai multi spectatori in tribunele Salii Polivalente. Sponsorizata de societatea comerciala MECON si avind in directorul acesteia, Gh. Porumb, un impatimit al sportului cu mingea mica, echipa de handbal masculin a Iasului a impus atentiei specialistilor jucatori ca Vali Gheorghiu, Tiberiu Cojocaru, Catalin Chitoroaga sau Vasile Stanciu. Tot Iasul a dat nationalei de seniori a Romaniei pe Rudi Prisacaru, actualmente in Franta, la Sporting Club Toulouse, participanta in cupele europene.
Din pacate, greutatile financiare tot mai mari intimpinate de societatea care sponsoriza activitatea echipei, precum si incidentul de la finalul meciului cu „U” Timisoara, cind gestul unui spectator de a lovi arbitrii partidei a determinat Federatia sa ia o masura fara precedent in handbalul romanesc, retrogradarea echipei in Divizia B, a dus la destramarea lotului.
Jucatorii au plecat care incotro, iar antrenorii Costel Schender si Tiberiu Daian au incercat sa refaca, pe cit posibil, o echipa competitiva sub patronajul clubului Politehnica. Banii au fost insa tot mai putini odata cu trecerea anilor, in aceste conditii performantele (a se citi promovarea) fiind imposibil de atins.
Sezonul trecut echipa si-a propus promovarea, obiectiv schimbat pe parcurs intr-o clasare in primele 5, iesenii terminind in final pe locul 9 din cauza partidei pierdute in ultima secunda cu Petrolul Teleajen.
Pregatirile pentru noul sezon ar trebui sa inceapa pe 1 august, dar cuvintul care defineste starea de spirit a antrenorilor ieseni este disperarea: ” Imi vine sa renunt. Daca pentru promovare avem nevoie de circa 2500 DM pe luna, o suma exorbitanta pentru actualele posibilitati ale clubului, macar sa mentinem echipa. Cu salarii de 50.000 lei si prime de joc de 90.000 nu se poate cere absolut nimic. E normal ca jucatorii sa vrea sa plece in alta parte, la cluburi care le pot oferi un minimum de conditii”, a declarat antrenorul Costel Schender.
In aceste conditii, cum nici CS Politehnica se pare ca nu are banii necesari unei sustineri decente a echipei de handbal masculin, iar un cantonament adevarat nu s-a mai facut de 3 ani, viitorul acestei discipline sportive in
Iasi pare sumbru.
Razvan COSTINloading...

Adauga un comentariu