Titlurile zilei

Handbalistul Marius Bondar construiește șase blocuri de locuințe colective la „Hlincea Hills”! S-a asociat cu nemții într-un proiect de milioane de euro la marginea Iașului – FOTO

Publicat: 16 mai 2022
Marisu Bondar și blocurile de la Hlincea Hills, din comuna Bârnova
Marius Bondar, fost sportiv la echipa de handbal Politehnica Iași, investește în imobiliare, la marginea Iașului

La câteva minunte de municipiul Iași, handabalistul Marius Bondar construiește un complex de locuințe colective. Fost sportiv la Politehnica Iași, investitorul este susținut de afaceriști din Germani. Recent, la „Hlincea Hills” a fost construit primul bloc

Marius Bondar, fost jucător de handbal la echipa Politehnica Iași, dar și la echipa națională, investește în imobiliare. Cu ajutorul mai multor asociați din Germania a inițiat un proiect pentru construirea unui număr de șase locuințe colective sub denumirea „Hlincea Hills”. Proiectul aparține societății ESB Investement SRL, unde Marius Bondar deține mai multe părți sociale. Clădirile ar urma să fie edificate pe o suprafață de aproximativ 7.000 de metri pătrați, situată pe strada Valea Nucilor, nr. 6, din comuna Bârnova, județul Iași. Terenul se află chiar la limita teritorială cu comuna Ciurea, la cinci minute de mers cu mașina până în municipiul Iași, în zona cartierului Frumoasa.

Proiectul prevede că imobilele vor avea regimul de înălțime D+P+3. Pe data de 06.10.2021, Primăria Bârnova a eliberat autorizația de construire pentru primele două blocuri. Autorizația este pentru două etaje, dar cel mai probabil va fi aprobată supraetajarea până la trei etaje. Celelalte patru blocuri sunt în curs de autorizare. Apartamentele vor avea suprafețe cuprinse între 59,57 de metri pătrați și 72,37 de metri pătrați. Momentan, a fost ridicată prima clădire din cele șase. În comuna Bârnova investește și afaceristul Aurel Rascenco, însă la „Auras Residence” au fost identificate mai multe deficiențe legate de calitatea lucrărilor.

Handbalistul Marius Bondar construiește șase blocuri cu lifturi moderne

În oferta societății ESB Investmnet este menționat că blocurile cu trei etaje vor fi dotate cu lifturi.

„Apartamentele se adresează celor care iubesc orașul și viața activă, dar apreciază în același timp proximitatea zonelor verzi. Înconjurate de vegetație, apartamentele au acces facil la mijloacele de transport în comun, spații de joacă pentru copii, supermarket, școli și grădinițe. Ansamblul «Hlincea Hills» are un regim de înălțime scăzut cu doar trei etaje, toate clădirile fiind dotate cu lifturi moderne. Sunt disponibile locuri de parcare subterane sau supraterane, care pot fi achiziționate separat. Apartamentele cu două sau trei camere sunt decomandate, oferind un confort sporit, cu compartimentări bine proiectate, livinguri spațioase, bucătării separate, balcoane închise sau deschise și băi cu geam”, se arată în descrierea proiectului.

Societatea ESB Investment a fost înființată în 2018. Asociați mai apar Uwe Scheler, Alexander, Ronald Walter Hein, Tobias Hein, toți cu cetățenie germană.

La „Hlincea Hills” un metru pătrat se vinde cu 1.140 de euro

Stabilit în Iași, Marius Bondar încă mai activează la o echipă de handbal din liga a patra din Germania. Contactat de reporterii BZI, sportivul a precizat că, deocamdată, se concentrează pe construirea primelor două blocuri.

„Acolo vom vinde cu 1.140 de euro metrul pătrat. Vom construi în funcție de cum merge piața. Ne ocupăm de primele două blocuri. O parte din asociați sunt sportivi”, a precizat sportivul, în vârstă de 36 de ani.

În edițiile trecute, a fost prezentat modul în care afaceristul Tudor Toma a construit în comuna Bârnova, pe strada Sf. Ilie, nr. 82. Totul a început în 2008, când Tudor Toma a solicitat primăriei din localitate să autorizeze la adresa amintită o locuință individuală cu regimul de înălțime D+P+2E, cu o suprafață utilă de 604 de metri pătrați. Terenul disponibil era de 1.800 de metri pătrați. Recepția a avut loc la două luni de la pornirea lucrărilor. În acea perioadă primar era Dan-Constantin Popa. Încă de atunci, Tudor Toma pregătea un tun imobiliar, alături de soție, Marilisa Toma. Pe data de 22.09.2009, Tudor Toma primește autorizație de construire pentru supraînălțare cu două niveluri.

Astfel, regimul de înălțime a ajuns la D+P+3E+M. Dar, în realitate, investitorul a construit încă un tronson. Astfel, de la o simplă casă, a edificat două tronsoane, fiecare cu șase niveluri. Handbalistul Marius Bondar construiește șase blocuri de locuințe colective într-o zonă aflată în dezvoltare.
Comentarii
 • Deci de asta l-ați terfelit pe Rascenco și Auras Residence, ca nu a cotizat pentru reclama la voi ca handbalistul. Sau pe Toma tot din Barnova. Aveau dreptate cei care scriau in comentarii ca Rascenco strica prețul zonei. Presimt ca ne vom distra curand pe seama ,, investițiilor” voastre tot din comuna Barnova. 😉

 • Stai Vlad calm, pentru ca sambata Gachi de la Reporter IS a incasat bani de la Aurel si i-a facut ditamai reclama. Asa au facut si aia de la 7Iasi. Si da, Aurel are scoruri bune, practic isi pune mai putin adaos comercial. Am impresia ca Tolea a comandat articolul. Niculita si Bolobita nu-s pe zona aia, aia au alte razboaie, dar nu pe zona aia. Pe Visani, Tolea este maharul.

 • Am cumparat recent un apartament de la dl Bondar. Tot respectul pt ce face!! Sotul se pricepe la constructii si din ce am vazut si ne-a prezentat pe santier, se lucreaza ca la carte, foarte calitativ si cu oameni seriosi, era si un inginer acolo care ne-a raspuns la toate intrebarile. Bravo!!

 • Construiește FĂRĂ să facă consultare publică, FĂRĂ studiu de trafic, FĂRĂ ca autorizația de construire să fie publicată pe site-ul primăriei Bârnova (Lista AC Primaria Bârnova poziția 240 !!), FĂRĂ aprobare de la Apele Române (zonă cu pldere de acumulare pentru ape pluviale și izvoare subterane), FĂRĂ ca strada Valea Nucilor, nr. 6 să existe fizic (accesul se face prin strada Ștefan Cortez – strada ce are 4,5 metri lățime)…..Bravo lor, nu-i așa ?!

 • Construiește FĂRĂ să facă consultare publică, FĂRĂ studiu de trafic, FĂRĂ ca autorizația de construire să fie publicată pe site-ul primăriei Bârnova (Lista AC Primaria Bârnova poziția 240 !!), FĂRĂ aprobare de la Apele Române (zonă cu pldere de acumulare pentru ape pluviale și izvoare subterane), FĂRĂ ca strada Valea Nucilor, nr. 6 să existe fizic (accesul se face prin strada Ștefan Cortez – strada ce are 4,5 metri lățime)…..Bravo lor, nu-i așa ?!

 • Blocurile se construiesc într-o râpă de 8 metri care a fost umplută cu deșeuri de la demolări, gunoaie, pet-uri, camioane întregi de gunoaie au fost răsturnate acolo pentru a aduce terenul la nivelul șoselei. Întreaga zonă a devenit un soi de „vărsătoare” pentru toți cei care vor să scape de gunoaiele produse de demolări sau șantiere fără să plătească. Despre dezastrul ecologic ce să mai vorbim. S-au tot făcut reclamații la Garda de Mediu, la Primărie, la Consiliul Județean dar cine să-i deranjeze pe constructori?!
  Blocurile se construiesc pe albia unui pârâu la 3 metri de stâlpii de medie tensiune.
  Șoseaua din zonă are doar o bandă și jumătate, nici măcar o bandă de mers pe sens, în condițiile în care traficul de la Lunca Cetățuiei și de pe Vișani a deviat pe acest drum după asfaltarea șoselei, dar în România vreun studiu legat de traficul din zonă nu se cere niciunui constructor. Se opun construcției Apele Române, E-On, vecinii dar șantierul merge înainte c-așa-i în România.
  Calitatea lucrărilor va fi pusă în evidență de primele ploi torențiale care vor dura mai mult de o zi. Pe marea de pet-uri și saci de plastic probabil că blocurile vor „naviga” ușor către Iași. Vor ajunge mai repede în oraș decât mașinile de pe drumul și așa aglomerat.

 • Pretul de constructie este in intervalul 650-700 EUR pe mp, cu teren inclus. La o rata de profit de 10%, ar trebui ca pretul de vanzare sa fie pe la 720-770 EUR pe mp.
  Nu-i inteleg pe cei care platesc 1000 sau peste 1000 EURO pe mp. Ori n-au ce face cu banii, ori sunt comozi. Este mult mai convenabil sa te asociezi cu inca 5 familii, sa cumparati impreuna un teren si sa-ti faci un blocusor tip vila P+2. Iesi si mai ieftin si ai si parcare, si ai si gradina.

 • 1.140 euro mp la taranoaia? Este de domeniul nesimtirii! Lasa, ca pana terminati voi blocurile o sa va fugareasca criza care vine si o sa vindeti mp cu 100 euro asa cum este normal. Cat de gasca trebuie sa fii pentru a bune pliscul la asa ceva.

 • Baaaa!!! Voi v-ati tampit rau de tot!!! Se construieste intr-o zona inundabila. Fereasca Dumnezeu de o ploaie pe versantii aia. Nu mai faceti atata reclama unor imobile cu probleme.

 • A te opune dezvoltatorilor imobiliari este ca si cum ai incerca sa opresti Bahluiul sa curga la vale. Banii intuneca mintile arhitectilor falsificatori de PUZ -uri, geotehnicienilor care aranjeaza studiile geotehnice, șefilor de partide, primarilor, inspectorilor sefi de la constructii. De pierdut pierd cei care strang bani iau imprumuturi si cumpara apartamente noi in zone care le pot face mari surprize neplacute in viitor.

 • Am achizitionat un ap cu 3 camere in acest ansamblu. Am cerut parerea unui inginer, nu am luat de capul meu. E normal sa fie invidioasa lumea, pentru ca dumnealui construieste altfel, calitate, nu cu muncitori la negru, adunati de pe nu stiu unde. Daca stiti cine e antreprenorul, Iasicon, atunci va dati seama ca vbim despre altceva.

 • Pe panoul obligatoriu de la șantier apare la Beneficiar: Chiriță Mărioara iar la Proiectant B.I.A. Chirița Marian Jan !!!
  …..combinații românești !!

Adauga un comentariu