Local

Haos în Primăria Golăiești din județul Iași. Fostul primar Mihai Bîzdîgă, condamnat pentru corupție, refuză să plece din birou după ce și-a pierdut mandatul

Publicat: 17 iul. 2020
Fostul primar Mihai Bîzdîgă a transformat Primăria Golăești din județul Iași într-o afacere personală, localitatea fiind condusă de un apropiat al acestuia, care nu a participat la ședințele Consiliului Local
Primăria Golăești din județul Iași este condusă de un om pus de fostul primar Mihai Bîzdîgă, condamnat pentru fapte de corupție

Haos în Primăria Golăiești din județul Iași. Comuna a ajus pe mâna unui primar interimar apropiat de fostul primar Mihai Bîzdîgă, condamnat penal pentru fapte de corupție. Acesta a rămas în vechiul birou și conduce totul din umbră. Mihai Bîzdîgă și viceprimarul Mihai Bojoga și-au pierdut mandatele și nu mai pot candida pentru unul nou

Primăria Golăiești din județul Iași a ajuns să fie condusă în continuare de fostul primar, condamnat pentru fapte de corupție. Primăria este în continuare controlată de Mihai Bîzdîgă, condamnat pentru fapte de corupție, în luna iunie 2020, într-un dosar cu fonduri europene. Primarul Mihai Bîzdîgă și-a pierdut funcția împreună cu Mihai Bojoga, viceprimarul comunei, odată cu ordinul de încetare a mandatului emis de prefectul județului Iași. Cu toate acestea, niciunul nu a părăsit clădirea primăriei și vin zi de zi la birou în continuare, chiar dacă nu mai reprezintă comunitatea din Golăiești în mod oficial.

Comuna Golăiești, condusă de un om de paie al fostului primar Mihai Bîzdîgă. Scandal în sediul primăriei

Astfel s-a ajuns ca Primăria Golăiești din județul Iași să fie controlată de un primar condamnat penal chiar și după ce acesta și-a pierdut mandatul. În acte, comuna Golăiești este condusă de Viorel Negru, desemnat din rândul Consiliului Local (CL). Numai că Viorel Negru nu a reprezentat Consiliul Local în ultimii patru ani, el intrând pe lista CL după ce viceprimarul Mihai Bojoga și-a pierdut mandatul. Practic, mâna dreaptă a lui Mihai Bîzdîgă a ajuns primar interimar fără să fi participat la ședințele CL. Viorel Negru a fost ales cu majoritatea consilierilor PSD din comuna Golăiești.

„Am tras un semnal de alarmă cu privire la acest lucru chiar în ședința Consiliului Local. Le-am spus că cel mai indicat ar fi să aleagă pe cineva care are experiență în Consiliul Local. Chiar și de la ei, de la partid, pentru că au profesori, au persoane care știu ce se întâmplă în comună. Mai grav este că fostul primar și fostul viceprimar vin zi de zi la primărie, își ocupă birourile, dau indicații, iar cel pus de ei îi ascultă”, a spus Costel Manoliu, consilier local în comuna Golăiești.

Consilierul local Costel Manoliu: „Au decis să facă în continuare cărțile și l-au adus pe cel pe care îl pot controla ca să-l pună interimar”

Aleșii locali din comuna Golăiești s-au adresat conducerii de la Prefectura Iași pentru a semnala problema. Oamenii cer ca fostul primar, Mihai Bîzdîgă, să nu mai poată intra în fostul birou și să fie lăsat să conducă localitatea în continuare.

„Am făcut adresă către Prefectura Iași în care am semnalat problema. Au făcut între ei o ședință în primărie în care au decis pe cine să pună, ședință care a avut loc imediat după condamnarea celor doi. Au decis să facă în continuare cărțile și l-au adus pe cel pe care îl pot controla ca să-l pună interimar. Este o situație absurdă și situația trebuie să se îndrepte, iar comuna să meargă într-o direcție bună”, a mai spus Costel Manoliu.

Fraudă cu fonduri europene în comuna Golăiești. Primarul Mihai Bîzdîgă a primit 3 ani de închisoare

La finalul lunii iunie 2020, primarul Mihai Bîzdîgă, soția lui, Maricica Bîzdîgă, dar și viceprimarul Mihai Bojoga au fost condamnați definitiv pentru fapte de corupție săvârșite în comuna Golăiești. Mai mult, Curtea Supremă i-a obligat, alături de Asociația Profesională a Crescătorilor de Taurine Golăiești, să achite părții civile APIA peste 2,1 milioane lei. În luna iunie 2013, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași i-au trimis în judecată pe cei trei pentru fraudă cu fonduri europene săvârșite în primăria din județul Iași. Între 2008 și 2011, primarul Mihai Bîzdîgă a depus la APIA Iași, în numele asociației, patru cereri de acordare a subvențiilor agricole. În susținerea cererilor, acesta a depus mai multe înscrisuri cu mențiuni inexacte referitoare la suprafața de pășune și numărul de animale. Aceste înscrisuri ar fi fost semnate de primarul Mihai Bîzdîgă atât în calitate de primar, cât și în calitate de președinte al Asociației.

Comentarii
  • Toți cei ajunși pe fotoliul de Primar, n-ar mai pleca niciodată, ei sunt în slujba banului public.,, UNDE EȘTI TU ȚEPEȘ DOAMNE? „

  • Da la Siretel de ce nu îl schimbă pe pușcăriașilor ANCUȚA? ALO nea PREFECTUL cât mai ții PENALUL – N funcție???? Vezi dle Grigoras sa nu fii dumneata penal din cauza PUSCARIASULUO ANCUȚA!

  • Atentat la siguranța naționala.golaesti este pe granița cu rușii (dodon e rus) .uzurpare de calități oficiale și uzurpare de puteri publice. Infractori condamnați complotează ca dușmani ai statului. De ce așa fiind situația Miliția și SEcuritatea locală nu Raportează pe firul scurt și nu i leagă pe c omplotisti? Ăștia au condiții sa fie judecați din nou ,sa fie condamnați cu executate ,sunt recidiviști,și sa execute și pedeapsa suspendată. Alo.mascatii și jandarmii,evacuați instituția publica de infractori !e suficient spus,poate deja sunt legație și băgați la beci. Hoti psdisti recidiviști!!!!!

  • Fake News!!!! Mai Vlăduț,esti un băiat destept,ai un condei remarcabil.poate prea tânăr pt unele subiecte. Știrea despre fostul primar de la golaesti este o eroare. Omul nu pleacă din primărie pentru ca revenit pe funcția de referent pe care este angajat cu contract de munca încă din înainte de a fi ales in primul mandat. Discuta cu el la tel.0761100421 și te lămurește. Are condamnare definitiva și s a terminat cariera lui politica.e reprobabil ca a comis ilegalitați și foarte bine ca a fost pedepsit. Așa trebuie sa pățească toți cei care încalcă legea. Știi cât am avut de suferit pt ca am fost adeptul și practicianul acestui principiu. Și tu plătești pt ca ai scris despre corupți care ocupau funcții publice înalte. Despre Vice primar nu cunosc date. ///// ai onoare de jurnalist și documentează te bine după care scrie o rectificare. Faci cum vrei,dar ce ți e nu-ți place ……așa vei mult mai credibil,in articolele viitoare. Succes.

  • Se zvoneste prin sat ca din 13 consilieri 13 au votat ca Negru Vasile sa fie ales interimar(dupa logica mea insemnand ca si domnul Manoliu e printre cei 13,dar e un zvon,poate primesc raspuns).Eu nu cunosc nici cati consilieri sunt in total,abia anul acesta am drept de vot si sunt total confuz pentru ca nu stiu exact pe cine sa pyn stampila.Vreau sa fiu reprezentat de cineva care chiar doreste binele comunei.

  • Buna dragilor EU nu stiu cum putem accepta o asemenea persiana sa conduca o comunitate Cand sunt miste analfabeti si niste hoti.Din omu care dormea la mtusasa in capatu suri cu gainile ,a ajuns primar,dragi mei haide-ti cu hoti sa dam jos hoti di puscariasi ,avem oameni mult mai destepti ,fa cine mai este si papa lapte de Negru Vasile

Adauga un comentariu