Politic

Haos la Politia Locala. Primarul este comandantul suprem. Politistii nu vorbesc decat cu billet de voie

Publicat: 22 sept. 2011

Haos total la Poliția Locală Pașcani. De câteva luni de zile structura care ar trebui să contrubuie la menținerea ordinii și liniștii publice în municipiu nu are șef. Motivul este că pe de o parte, primarul Crăciunescu nu a mai prelungit dispoziția de delegare a atribuțiilor de șef al Poliției Locale pentru Viorel Vasilică Avasiloaei, pentru că legea nu îi mai permitea. Pe de altă parte, primarul nici nu a organizat concurs pentru ocuparea postului de șef al serviciului, deși consilierii au hotărât încă din luna mai a acestui an transformarea Poliției Comunitare în Poliție Locală și au aprobat un regulament de funcționare a noii structuri.

În ceea ce îl privește pe fostul șef, acesta nu mai are funcție de conducere din luna aprilie, fiind un simplu inspector din Primărie, cu funcție de execuție, așa după cum a precizat telefonic pentru TV Bit. Avasiloaei a refuzat să precizeze cine conduce în prezent activitatea polițiștilor, spunând că răspunsul la întrebare îl pot oferi doar Primarul sau secretarul Municipiului.

Politistii nu vorbesc decat cu bilet de voie

Pentru ca „Republica Pașcani” să nu se dezmintă, inspectorul Avasiloaei a precizat că a primit ordin de la edilul șef să nu dea nici un fel de relație presei despre activitatea curentă polițiștilor locali fără să aibă încuviințarea expresă a primarului. Fostul comandant al Poliției a spus că Grigore Crăciunescu a dat o dispoziție în acest sens în urmă cu câteva luni, valabilă pentru toți salariații instituției. Interdicția este valabilă doar pentru TV Bit, postul concurent de televiziune, care slujește intereselor primarului, având acces neîngrădit la informații.

Primarul nu arată nici un fel de preocupare pentru ca activitatea Poliției Locale să se desfășoare normal. Deși prin regulamentul din luna mai a acestui an se stabileau și alte structuri în cadrul Poliției Locale, cum ar fi cele care urmăresc păstrarea disciplinei în construcții sau Comercial sau Protecția Mediului, acestea nu funcționează nici la acest moment.loading...

Adauga un comentariu