Social

Haos total cu pamanturile bisericilor. Catedrala este construita pe invers, biserica de la Spitalul Municipal, pe o suprafata dubla decat cea din acte

Publicat: 30 iun. 2011

Comisiile Juridică și Economică din Consiulul Local au respins două proiecte de hotărâre privind transmiterea gratuită a suprafețelor de teren de sub viitoarea Catedrală și Biserica din curtea Spitalului către Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Votul negativ a fost dat de membrii comisiilor în sedința de marti, 28 iunie. Deși părea că se va vota „pentru” în unanemitate, aleșii locali nu au vrut să aprobe proiectele dubios redactate, cu multe neclarități și neconcordanțe. În cazul terenului de sub Catedrala care se construiește în centrul orașului, lângă Primărie, este vorba despre 3000 de metri pătrați, care ar urma să fie cedat gratuit Mitropoliei, la solicitarea Protopopiatului Pașcani. Doar că membrii comisiilor au constatat că suprafața din acte nu corespunde cu situația din teren. Practic, în schița anexată la proiectul de hotărâre, catedrala e amplasată de-a latul față de realitate. „E adevărat că sunt tot 3000 de metri pătrați, dar din actele prezentate rezultă că sunt în altă parte. Nu pot aproba așa ceva”, a spus consilierul Vasile Haldan.
Situația a fost complicată și de faptul că de la Urbanism nu a fost prezentă nici o persoană care să lămurească situația, iar șefa de la Patrimoniu, Silvia Postolachi, nu a reușit să ofere o explicatie convingătoare privind neconcordanțele dintre acte și situația de fapt din teren.
La fel a stat situația și în ceea ce privește terenul de sub biserica de la Spital. Aici, suprafața solicitată a fost de 74 metri pătrați, deși în realitate biserica ocupă peste 115 mp. În plus, directorul Spitalului a exprimat îndoieli privind regimul juridic al terenului.

Continuare pe www.ziarulorizont.roloading...

Adauga un comentariu