Eveniment-Social

Haos total intr-o comuna din Iasi! Consiliul Local e gata sa dispara

Publicat: 03 oct. 2014
1

Situatia comunei iesene Tansa a devenit una fara iesire. Magistratii sunt la un pas sa dizolve intreg Consiliul Local din Tansa, dupa ce alesii nu s-au mai intalnit in ultimele 20 de sedinte. O situatie ciudata a dus la ruperea consiliului, iar cetatenii din zona se pregatesc din nou de alegeri. Autoritatile judetene au aratat ca au incercat sa medieze conflictul pentru a nu se ajunge in instanta, insa lucrurile au stagnat.

La Tansa nu s-a tinut sedinta de Consiliu Local si nici macar nu au reusit sa se mai intalneasca. Solutia de acolo a ramas dizolvarea Consiliului Local. Am incercat sa le explicam ca daca vor sa-si pastreze actuala structura ar fi trebuit sa se intalneasca si sa faca o sedinta„, a spus prefectul Dan Carlan. Ieri, cand ar fi trebuit sa se tina sedinta erau prezenti doar primarul Daniel Voinescu si alti cinci alesi, restul de sase absentand. Cu toate acestea, reprezentantii partidelor iesene s-au declarat nemultumiti de situatia creata.

Se vede foarte clar ca pentru PSD nu conteaza o comunitate locala de cateva mii de locuitori, ci doar interesul de a distruge un primar. Conducerea organizatiei judetene de la Iasi este lipsita de responsabilitati, iar in aceasta lupta cu cetatenii din Tansa a intrat si prefectul judetului Iasi, care cu toate garantiile ca a rezolvat problema, a aratat ineficacitatea gestului. De aceea prefectul trebuie sa actioneze foarte rapid in spiritul legii si sa constate ca alesii PSD-UNPR-PPDD din comuna nu respecta legea administratiei publice locale pentru ca au mai mult de trei sedinte la care au lipsit. Ar trebui sa constate incetarea de drept a mandatelor acestora„, a mentionat deputatul PMP Petru Movila. De partea cealalta, consilierii il acuza pe primarul Daniel Voinescu de gestionarea deficitara a bugetului local.

Comentarii
  • psd. cu litere mici ca asa merita ,siau batut joc de o antreaga comuna dar vine si ziua judecatii , dar baeti veseli vor da socoteala ca de aia iau votat comunitatea ,asi bat joc de o comuna antreaga de oameni neputinciosi si suferinzi alergands dupa afaceri murdare doar no ancepe odata distractia co sa fie ei multumuti de toate alegerile!

Adauga un comentariu