Info Turism

Harghita: Interes ridicat din partea turistilor si programe deosebite pentru mini-vacanta de 1 Decembrie

Publicat: 22 nov. 2018
9

Zonele turistice din Harghita sunt preferate de cei care vor sa-si petreaca mini-vacanta de 1 Decembrie intr-un cadru natural deosebit, multe dintre locurile de cazare fiind deja ocupate, iar turistilor li se pregatesc programe deosebite, cu aceasta ocazie.

In statiunea Baile Tusnad, locurile la doua dintre cele mai mari unitati de cazare sunt ocupate, turistii fiind asteptati din toata tara sa se relaxeze in minivacanta de Sfantul Andrei si 1 Decembrie.

"Pentru aceasta perioada exista interes inca din septembrie, pentru unitatea noastra locurile s-au vandut toate din octombrie, cu avansuri platite. Hotelul este plin cu turisti din toata tara. Acest pachet, de Sf Andrei si 1 Decembrie, cuprinde doua nopti de cazare cu 380 lei, trei nopti cu 580 lei, care include cazare, demipensiune- mic dejun si cina- acces la piscina, sauna, jacuzzi, fitness, dar si acces la piscina cu apa sarata", a declarat, pentru AGERPRES, Pusa Colcer, manager al unui hotel de trei stele din Baile Tusnad. In data de 1 Decembrie, turistii sunt invitati la o masa traditional romaneasca si un foc de tabara, pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei.

Si locurile de cazare la un hotel de patru stele din Baile Tusnad sunt ocupate, oaspetii urmand sa fie intampinati cu palinca si cozonac si avand posibilitatea ca in 1 Decembrie sa participe la o sezatoare un spectacol traditional si o cina in jurul unui foc de tabara.

"Noi am pus in vanzare un numar de locuri pentru minivacanta, insemnand trei nopti de cazare din 29 noiembrie in 2 decembrie, a prins foarte bine si este ocupat suta la suta (hotelul, n.r.). Este un program pe care l-am gandit foarte divers, incepand de la primirea traditionala, cu palinca si cozonac, preparate traditionale si lucrul cel mai interesant, ce vom face noi in 1 Decembrie, va fi un eveniment dedicat Centenarului. Ne-am gandit sa sarbatorim in jurul unui foc de tabara, cu preparate traditionale si un program foarte frumos dedicat Centenarului, va fi un fel de sezatoare, va fi muzica folk, coruri de copii. (…) Ne preocupam pentru ca Centenarul este pentru toata lumea", a declarat Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR) si manager al Companiei de Turism Tusnad SA.

O alta zona preferata de turistii din tara este statiunea Borsec, unde peisajul natural este deosebit, gradul de ocupare fiind si aici destul de ridicat.

"Inca mai sunt spatii disponibile, dar aproape 60 la suta dintre locuri sunt ocupate. Vorbim de vilele, pensiunile de trei stele, care functioneaza tot timpul anului. A nins de doua zile si e totul foarte frumos, iar turistii vor putea beneficia de serviciile oferite de baia O-Saros, cu apa minerala, care includ si sauna, masaj, camera cu sare. De asemenea, plimbarile la obiectivele naturale, cum ar fi Rezervatia 'Scaunul Rotund', iar pe langa izvoarele cu apa minerala carbogazoasa sunt si traseele marcate, de diferite dificultati.Cui ii place in natura si ii place si apa minerala, nu doar sa deguste ci si sa faca baie, au aceasta posibilitate", a declarat, pentru AGERPRES, Cristina Cotrigasanu, consilier la centrul de informare turistica Borsec.

In localitatea Praid, locurile de cazare sunt ocupate in proportie de 90 la suta pentru minivacanta de 1 Decembrie, turistii care vin aici avand posibilitatea sa coboare in salina, sa mearga la centrul wellness sau sa faca drumetii la obiective naturale din apropiere, a precizat Moldovan Laszlo, presedinte al al Asociatiei Turistice "Tinutul Sarii".

In judetul Harghita a nins in ultimele zile si este posibil ca turistii care vin in judet pentru minivacanta de 1 Decemrbie sa aiba psosibilitatea sa schieze la Harghita Madaras, care da startul, in fiecare an, sezonului de sporturi de iarna.

Administratorul partiilor de schi din zona, Sipos Zoltan, a precizat ca stratul de zapada in zona este de 25 centimetri si au fost puse in functiune si tunurile de zapada, existand speranta ca sezonul sa se deschida macar pe o parte din cele cinci partii existente, cu grade de dificultate diferite, destinate atat incepatorilor cat si schiorilor experimentati.

Adauga un comentariu