Actualitate

Harta umana uriasa realizata de studenti si elevi, in centrul Iasului – FOTO,VIDEO

Publicat: 01 dec. 2013

Liga Studentilor din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi (LS IASI) si Consiliul Judetean al Elevilor Iasi (CJE) au petrecut Ziua Nationala impreuna! De la ora 13:00, pe esplanada din fata Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa, in jurul Monumentului Unirii, a fost realizata o harta umana a Romaniei Mari.

„Regimul comunist a condamnat si a inlocuit nationalismul traitor si viu al strabunicilor nostri cu un patriotism festivist, plin de forme, dar lipsit de continut. Din pacate, de 24 de ani, s-a pastrat acelasi tip de manifestare mecanica a sentimentului national. Daca autoritatile locale nu misca nimic, ai impresia ca nu se intampla nimic! Ziua Nationala nu ar trebui sa fie singurul moment de bucurie pentru romani, dar nici ocolita din calendar. Pana la urma, este ziua noastra, a tuturor si trebuie sarbatorita ca atare! Astazi, cand se vorbeste despre Romania Mare, se pune accentul pe teritoriile pierdute. Cred ca in primul rand ar trebui sa ne pese de cei care au ramas acolo, de romanii din afara granitelor, de drepturile lor si mai ales de modul in care isi manifesta credinta si cultura. Degeaba am face maine Romania Mare, daca am pierde-o intr-o luna. Daca noi, ca romani, nu ne vom asuma greselile zilei de ieri, nu vom putea pasi niciodata, cu fruntea sus, in ziua de maine. Basarabia este pamant romanesc, dar trebuie sa aratam ca-l meritam. Sa ne intelegem clar!”, a transmis Silvian – Emanuel Man, presedintele Ligii Studentilor din UAIC.

Comentarii
  • Iaşului… Paşcanului… Bucureştului… Careului… Ploieştului… Topolovenului… Feteştului… Târnăvenului… Buştenului… Urzicenului… Lupenului… Piteştului… Oneştului… Țăndăreului… Mărăşeştului… Vasluului… Negreștului… Morenului… Tecucului… Flămânzului… Dorohoului, dacă vă luaţi după analfabetul de acolo.

Adauga un comentariu