Stiri Turism

Harti gratuite pentru turisti cu partiile din tara, in 40 de localitati

Publicat: 23 ian. 2012

A doua editie a celui mai amplu proiect de informare turistica dedicat sporturilor de iarna „i-Tour Schi” a fost lansata astazi, la Brasov. Astfel, turistii din 40 de localitati din 14 judete vor primi harti gratuite cu partiile.

„Am reusit sa extindem si anul acesta reteaua i-Tour, care este un proiect national de informare si promovare turistica initiat in 2005 de Groove Hour, ajungand la 254 de puncte de contact cu turistul in judetele cu partii omologate”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Dragos Paiu, director marketing Groove Hour.

Potrivit acestuia, datorita noului concept, turistii aflati in peste 40 de localitati din 14 judete vor beneficia de harti gratuite ale domeniilor schiabile din intreaga zona, nu doar din statiunea sau din orasul in care se afla. 220.000 de pliante, dar si harti cu domeniile schiabile din cele 40 de localitati din 14 judete vor fi impartite la nivel national la receptiile hotelurilor si in centrele de informare turistica.

„Romania are foarte multe domenii schiabile demne de promovat pentru a tine turistii in tara. Noi am tiparit materiale pentru 31 de domenii schiabile si 120 de partii de schi din toata taraLa randul sau, directorul executiv al Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in judetul Brasov, Ionut Gliga, spera ca anul viitor sa lanseze o editie speciala a proiectului i-Tour consacrata Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care va avea loc in luna februarie la Brasov si in alte statiuni de pe Valea Prahovei„, a adaugat acesta, citat de Agerpres.

Cum se promoveaza Transilvania

Alexandru Macedonschi, presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din judetul Brasov, a declarat ca, in primul rand, trebuie promovat Brasovul in tara si in strainatate prin intermediul unor targuri. „La Ministerul Turismului s-a depus un protocol de colaborare intre Brasov-Sibiu-Sighisoara pentru promovarea Transilvaniei cu toata istoria sa, obiceiuri, obiective turistice, pornind de la cetati medievale la biserici fortificate, un fel de triunghi medieval transilvanean”, a spus acesta.

Primul eveniment din acest an organizat de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in judetul Brasov este „Cursa Trasnitilor” editia de iarna, care se va organiza la sfarsitul lunii februarie in Poiana Brasov, pentru promovarea statiunii si cresterea numarului de turisti. Apoi va fi promovata si mai mult zona Rupea.

„In afara de satul Viscri cu 400 de locuitori care a atras in anul 2011 un numar de 12.000 de turisti, mai avem cetatea Rupea si bisericile fortificate din zona, care trebuie aduse in atentia turistilor romani si straini’, a mai spus Macedonschi.loading...

Adauga un comentariu