Sport

HC Zalau s-a calificat in finala Cupei EHF

Publicat: 01 apr. 2012
1

Performanta remarcabila pentru handbalul romanesc. HC Zalau s-a calificat ieri în finala Cupei EHF, a treia competitie valorica în Europa dupa Liga Campionilor si Cupa Cupelor. Echipa lui Gheorghe Tadici a jucat ambele manse din semifinale, contra celor de la MAR Alicante, pe teren propriu, iar misiunea româncelor a fost infinit mai usoara. Chiar si asa, emotiile si tensiunea nu au lipsit. Vineri seara, cu portarul Mirela Nichita extraordinar între buturi, cu pivotul Georgiana Ciuciulete si interul Gabriela Szucs excelente în atac, Zalaul s-a impus fara dubii. A facut-o cu 30-20, un scor care parea ca a risipit orice urma de îndoiala asupra formatiei care va merge în finala. Nu a fost însa asa.

Sambata, în partida retur, ibericele au intrat mult mai motivate pe teren. Au profitat de indeciziile ardelencelor si s-au aflat în permanenta la conducerea partidei. În minutul 29, recuperasera deja sase din cele zece goluri din prima mansa: 12-18! La pauza a fost totusi 13-18 si multa nervozitate în vestiarul gazdelor. Alicante a pus calificarea în cumpana pana în minutul 46, cand conducea cu 24-18. Au urmat, însa, minute mai bune de joc pentru Zalau, care s-a apropiat la doar un gol cu trei minute înainte de final, 24-25. Oaspetele a mai punctat o data si a stabilit scorul final, 24-26. Nichita a fost din nou cea mai buna jucatoare a Zalaului, goalkeeperul trecandu-si ieri în cont nu mai putin de 14 parade.

Echipa lui Tadici ar putea da în finala peste Lada Togliatti, echipa al carei manager este Evgheni Trefilov, selectionerul Rusiei. Lada porneste, însa, cu prima sansa, avand un lot superior valoric. „Am reusit o performanta pe care nimeni nu o anticipa, cu un buget de 8 ori mai mic decat al adversarelor noastre. Daca tot am ajuns aici, indiferent de adversar, obiectivul este sa castigam Cupa! Din ce cred, finala nu o vom putea juca în România, firma care se ocupa de renovarea salii ar fi trebuit sa predea lucrarea astazi, dar la cum arata cred ca nici în 3 luni nu va fi gata. În România, interesele nu sunt pentru performnata, ci altele”.

Adauga un comentariu